Osmnáctiletý šofér alfy romeo z Mohelnicka, který mířil směrem na Polici, dostal v pravotočivé zatáčce na vrcholu stoupání smyk.

Neovladatelný vůz se vřítil do protisměru, kde se střetl s projíždějícím citroënem. Náraz odmrštil citroën do příkopu, kde o kus dál skončila také Alfa Romeo.

V troskách citroënu zemřel řidič. Jeho čtyřiadvacetiletá spolujezdkyně byla s těžkými zraněními převezena do Šumperské nemocnice. Lehké zranění utrpěl také osmnáctiletý mladík, který seděl vedle řidiče v alfě romeo. Viník nehody vyvázl bez zranění.

„Mladý řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, stavu vozovky a povětrnostním podmínkám. Policie zahájila šetření pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví,“ sdělil mluvčí šumperské policie Miloslav Svatoň.

V případě obvinění mladému řidiči může soudce uložit trest odnětí svobody na dva až pět let, případně peněžitou sankci.

K nehodě vyjížděli také hasiči. „Usmrceného řidiče museli z vozu hasiči vyprostit, pak provedli protipožární opatření,“ řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Dechová zkouška vyloučila u řidiče požití alkoholu. Obě zdemolovaná vozidla, na kterých byla škoda vyčíslena na sto tisíc korun, policie zajistila pro znalecké zkoumání. U zemřelého byla nařízena soudní pitva.

Na Šumpersku se za poslední týdny jedná již o druhou tragickou nehodu, při níž zahynuli motoristé, kteří karambol nezavinili. Na konci října záchranáři vyjížděli ke srážce dvou vozidel v zatáčce zvané Loučení za Bludovem.

Do škodovky narazil vůz, který ze zatáčky vyjel do protisměru. Všichni tři cestující ve škodovce na místě zemřeli, chybující motorista vyvázl se zraněním.

Čtvrteční tragickou nehodou se počet smrtelně zraněných na silnicích Šumperska vyrovnal bilanci minulého roku. Od ledna zemřelo na vozovkách našeho regionu už devatenáct lidí.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY ZE ŠUMPERSKA A JESENICKA

Moje Šumpersko a JesenickoSportKulturaPodnikáníČerná kronika