Člověk si skoro mohl připadat, že místo fotbalu vyrazil na hokej. Šest gólů za jeden poločas se ve fotbalové partii příliš často nevidí, a to ani na úrovni krajského přeboru. Přibližně stovka diváků, která vyrazila sledovat duel Mohelnice s Dolany, stráveného času na tribuně určitě nelitovala.

Již začátek předznamenal, že ani jedna strana nevsadí na hlídání bezbrankového stavu a defenzivní taktiku. Běžela teprve 7. minuta a domácí Hlaváč otevřel skóre. Když zanedlouho vyrovnal dolanský Grézl, vrátil Mohelnici náskok kapitán Kuba. Střílelo se a střílelo, až před koncem první půle na tabuli svítil výsledek 3:3.

Fotbalisté Mohelnice (v bílém).Ilustrační foto
Mohelnice podlehla Želatovicím i kvůli dvěma slepeným gólům

„Řekli jsme si, že na soupeře chceme od začátku vletět a Dolany hrály také hodně dopředu, proto padlo v prvním poločase tolik gólů,“ komentoval nezvyklý start duelu autor dvou domácích gólů Roman Kuba.

„Ve druhé půli už se toho zase tolik nedělo, hrál se docela vyrovnaný fotbal. Rozhodla až 76. minuta, kdy jsem proměnil penaltu. Rozhodčí ji nařídil poté, co hostující hráč zahrál v pokutovém území rukou. Stav 4:3 už jsme pohlídali,“ těšilo hrajícího kouče Mohelnice. Ten nadále patří mezi dva nejlepší střelce soutěže.

Hráči Mohelnice zapsali druhé vítězství za sebou, tři zápasy před začátkem zimní přestávky jim v pořadníku přeboru Olomouckého kraje náleží šestá pozice. V neděli 28. října vyrazí na trávník favorizované Sigmy Lutín.

FK Mohelnice – FC Dolany 4:3 (3:3)

Branky: 7. Hlaváč, 20. a 76. Kuba (penalta), 26. Kubíček – 16. Grézl, 37. Pírek, 39. Kuchyňka. Rozhodčí: Pospíšil – Štětka, Brázdil. ŽK: Hlaváč, Heidenreich – Jíša, Pírek, Liška, Hrubý. Diváci: 110.

Mohelnice: Hora – Hlaváč, Kuba, Havlíček (92. Večeř), Kubíček (79. Kloss), Heidenreich, Srdýnko (89. Najman), Marák (85. Klimeš), Kožela (68. Čank), Voukoun, Knýř. Trenér: Roman Kuba.