Už v neděli 28. srpna se poprvé ozvala stará rána, která mužstvo bolela většinu ročníku 2017/2018 – neproduktivita. Papírově silný kádr začal na přelomu osmého a devátého měsíce v roce střelecky a tím pádem i výsledkově strádat.

Když Sokol na závěr září po čtyřzápasové sérii porážek konečně zabral a skolil Želatovice i Opatovice, zdálo se, že je zpátky ve formě. Ale nebyl. Jestliže září dopadlo z pohledu týmu špatně, říjen přinesl doslova hrozivé výsledky. Pět proher v řadě mezi 6. říjnem a 3. listopadem stálo za zamyšlení se nad vážností situace. Velké Losiny navíc během zmíněného období nastřílely pouhé tři branky. To je i ve fotbale na pětici utkání málo.

Ostrý start jara

„Máme fotbal pořád rádi a trénujeme, určitě jen nečekáme na zimní přestávku. Ale dlouhodobě říkám, že by měl přijít nový trenér a pročistit vzduch, dodat mužstvu impuls. Hráči jsou na mě už moc navyklí. Když přijde někdo jiný, aspoň zamíchá kartami,“ překvapil svým vyjádřením po prohraném derby se Zábřehem (0:1) kouč Sokolu Jiří Míka.

Jeho svěřenci zabrali až v posledním duelu podzimní části sezony. V neděli 11. listopadu doma skolili nečekaně vysoko 8:1 Černovír. Hattrick oslavil Petr Linet, po dvou gólech zapsali Tomáš Indra a Matěj Šinogl. Jako by na hřiště vyběhl úplně jiný tým.

Otázkou je, zda celek z lázeňské obce na skvělý výsledek naváže na začátku jara. Před sebou má několikaměsíční pauzu, která by hráčům měla dodat síly a vedení klubu poskytnout prostor na případné změny.

Po 16 odehraných kolech patří Velkým Losinám 11. příčka krajského přeboru. V březnu bude usilovat hlavně o to, aby nezabředl do záchranářských starostí. A druhou půli ročníku odstartuje pěkně zostra. V sobotu 23. března pojede k těžkému derby do Mohelnice.

Šumperští Draci proti Orlové. Ilustrační foto
Šumperk se podruhé v sezoně poklonil nováčkovi z Orlové