Vikýřovice – Jindřichov 2:1 (1:1)

Branky: 2. Bezdíček, 67. Bachroň – 45. Jan Prokop.

Vikýřovice: L. Křesina – Černohous (46. Svoboda), Körger, J. Bílek, Horký, Mičo (75. Malý), Bezdíček, Tomášek, M. Křesina, Bachroň (85. Tesař), Valášek.

Jindřichov: Podušel – Svora, Suchý, T. Zimolka, Rajnoha, Jiří Prokop, F. Vlček, Pimpara (46. V. Zimolka), Jan Prokop, Petr, Vinkler (70. Houdek).

Souboj dvou nejhorších týmů dosavadního ročníku I. A třídy vyšel lépe Vikýřovicím, které ve čtvrteční dohrávce uspěly doma proti Jindřichovu. Na svého soupeře se tak v tabulce bodově dotáhly.

„Před zápasem jsme si v kabině řekli, že pokud dneska nevyhrajeme, bude naše situace opravdu hodně špatná. Strašně moc jsme chtěli uspět a jsem rád, že se to podařilo. Náš výkon sice nebyl úplně ideální, ale máme tři body,“ prozradil spokojeně po zápase předseda vikýřovického fotbalu Karel Zeman.

Poslední celek tabulky vstoupil do zápasu parádně, když se hned ve 2. minutě ujal vedení. V dalším průběhu střetnutí se však hrál spíše průměrný fotbal s mírnou převahou hostí, kteří se těsně před přestávkou dočkali vyrovnání.

Přílišné fotbalové krásy se diváci nedočkali ani ve druhém dějství. Radost jim ale přinesla 67. minuta, kdy tvrdá rána Svobody z trestného kopu šla sice nejprve do tyče, odražený balón však nasměroval do sítě Bachroň a zajistil tak svým barvám vítězství.

„Nehráli jsme dobře, zápas nám vůbec nevyšel. Kromě toho náš tým trápí obrovská marodka, což se odráží na výsledcích. Doufám, že se co nejdříve dáme dohromady a začneme znovu předvádět svou hru,“ řekl asistent trenéra Jindřichova Petr Rajnoha.

Loučná – Loštice 1:2 (1:0)

Branky: 15. Hetmánek – 66. Salamon, 84. Šafář.

Loučná: Mucha – D. Křepský, Svedek, Šabršula, Čeloud (78. Faltus), Valenta, Míka, Provazník, Rousek, Dirgas (60. Jurča), Hetmánek (84. Netopil).

Loštice: Morávek –Durček, Ellner, Plhák, Dajčar, Pagáč, Mikeš, Šafář, Vinkler (78. Hejný), Kindl (57. Uhlík), Salamon.

Loštice se po vítězství na hřišti Loučné propracovaly již na druhé místo v tabulce I. A třídy, kde mají aktuálně stejný počet bodů jako vedoucí Troubelice.

Dohrávka se však pro fotbalisty z města tvarůžků dlouho nevyvíjela dobře, když hosté po čtvrt hodině hry prohrávali.

„V první části jsme byli aktivnější než soupeř, vytvořili jsme si několik šancí a jednu z nich se nám podařilo proměnit,“ uvedl hráč Loučné Petr Jurča.

Po přestávce se však karta obrátila a navrch měly Loštice, které se po zásluze dočkaly nejen vyrovnání, ale v závěru stačily strhnout výsledek na svou stranu, navíc ukázkovým gólem z kopačky kapitána Kamila Šafáře, který z dobrých pětadvaceti metrů vymetl šibenici domácí branky.

„Vedli jsme, ale ve druhém poločasu byla naše hra hrozná. Nevím co se stalo, ale najednou jsme přestali běhat, chybělo nám nasazení a soupeř našeho výpadku dokázal využít,“ doplnil smutně Jurča.

„Určitě jsme spokojení, máme tři body a útočíme na první místo tabulky. Celkově jsme byli lepším celkem, hlavně po přestávce. V samotném závěru nás sice domácí ve snaze o vyrovnání zatlačili, ale náš náskok jsme si dokázali pohlídat,“ doplnil k zápasu vedoucí družstva Loštic Martin Šilberský.

Miroslav Pergl