Daleko lepší vstup do zápasu měli možná překvapivě domácí fotbalisté. Po podzimu je sice Česká Ves poslední, aktuálně pátý Šumvald však dokázala v úvodu sevřít na dlouhé minuty.

„Dvacet minut jsme soupeře drželi na jeho polovině, agresivně jsme napadali a hosty jsme vůbec k ničemu nepustili,“ prozradil nový trenér České Vsi Petr Škrabal, jehož svěřenci navíc z tlaku vydolovali dvě gólovky. Paradoxně se však skóre změnilo na druhé straně. Hosté totiž ze své vůbec první šance zápasu šli do vedení.

„Inkasovaná branka nás docela zaskočila a do poločasu jsme již nedokázali nic vymyslet, když jsme se jen velice těžko prosazovali přes zhuštěnou obranu soupeře,“ uvedl dále Škrabal.

Po přestávce se Šumvald snažil výsledek bránit, což se mu ale dařilo pouze chvíli, neboť krátce po zahájení druhé půle Česká Ves díky Dostálovi a jeho střele zpoza šestnáctky vyrovnala na konečných 1:1.

„Potom byla hra hodně neurovnaná a plná osobních soubojů. Hosté jakoby se s výsledkem spokojili a ohrožovali nás pouze z rychlých protiútoků. Konečná remíza je nakonec pro oba celky asi spravedlivá,“ řekl závěrem domácí kouč Petr Škrabal.

Česká Ves – Šumvald 1:1 (0:1)

Branky: 51. Dostál – 20. Čelůstka.

Česká Ves: Šarman – Michálek, Salva, Baroš, Svoboda, Juríček, Oškera (87. Pučan), Škrabal, Harazim (72. Zbýňovec), Dostál, Beňo.

Miroslav Pergl