„Krásné počasí, solidní divácká návštěva v parádním areálu, ale nepěkný fotbal," shrnul na úvod krátce ale naprosto výstižně víkendový souboj na rapotínském trávníku trenér Zábřehu Jaroslav Appl.

Oba soupeři vstupovali do duelu s cílem, odčinit nezdary s předešlého kola, když Sulko naposledy těsně prohrálo doma se Šternberkem a Jiskra inkasovala debakl v Želatovicích.

Hosté dorazili do Rapotína bez třech hráčů základu. Kvůli pracovním povinnostech chyběl Sládek, červená karta z minulého klání vystavila stopku Lepkovi, na dovolené byl Král. Zábřežská sestava tak byla doplněna o dorostence.

„I přesto jsme si sem přijeli pro tři body," prozradil dále Jaroslav Appl, jehož svěřenci však v první půli museli ustát tři domácí gólovky, kdy se vyznamenal zábřežský gólman Toman, který ještě tentýž den dopoledne odchytal utkání za reprezentační výběr amatérů.

„Z naší strany ten zápas byl takový nervózní, moc fotbalové krásy v tom nebylo, měli jsme spoustu zkažených míčů, byly tam alibistické přihrávky, byli jsme zakřiknutí," mrzí kouče Sulka.

„Zatímco minule jsme proti Šternberku podali v oslabení heroický výkon a o body přišli až v závěru, musel jsem hráče pochválit, ale tentokrát mám opačné pocity. Dva body se určitě počítají, ale fotbal se mi vůbec nelíbil," doplnil Jaroslav Appl.

Navíc po přestávce hra definitivně upadla pod úroveň krajského přeboru, hrálo se bez šancí a s marnou snahou o brejky na jedné či druhé straně.

S přibývajícím časem potom měli opticky více ze hry hosté, když domácím možná ke konci trochu docházely síly, do koncovky ale protivníka nepouštěli a na řadu tak přišel penaltový rozstřel.

Loterii pokutových kopů pak ovládl poměrem 4:3 Zábřeh a bere dva body. V tabulce soutěže je nyní Sulko třetí, Rapotínu zatím patří jedenáctá příčka.

„Pro nás bylo nejdůležitější, abychom se zase trochu herně zvedli, neboť v minulém kole jsme inkasovali šestku. Zkrátka dostat se opět do herní pohody, což se nám dnes relativně podařilo, i když mě hodně mrzí ty nevyužité gólovky z první půle," přidal se s hodnocením trenér Rapotína Roman Maňka.

„Zábřeh měl sice lepší držení míče, ale góly jsme mohli dát my. Ve druhé části už jsme se ale do koncovky nedostali. Ke konci jsem navíc musel prostřídat, když některé kluky začaly trápit křeče. V závěru nás tak Zábřeh zatlačil, i z tohoto pohledu jsem za ten bod rád. Penalty už jsou vždy loterie," dodal Roman Maňka.

TJ Jiskra Rapotín – SK Sulko Zábřeh 0:1 (0:0) Penalty 3:4

Rozhodčí: Bartuněk – Běhal, Konečný. ŽK: Valenta, Boško – Lukas. Diváci: 350.

Rapotín: Šafář – Vicenec, B. Hudec, Martin Kocourek, Šlesinger (64. Málek) – Maňka, Valenta (87. Žerníček) – Boško (69. Vamvakaš), Indra, Š. Hudec (83. Komárek) – Březina. Trenér: Roman Maňka.

Zábřeh: Toman – Marada, Němec, Lukas – Schwab (69. Hampl), Žanda, Okleštěk, M. Sitta – Puchr, Jakeš, Hýbl (82. Volek). Trenér: Jaroslav Appl.