Historie se tedy opakovala, jen s opačným scénářem. Zatímco na podzim ovládl Zábřeh penalty po bezbrankovém utkání na hřišti soupeře, tentokrát oplácel stejnou mincí Rapotín.

Navíc není bez zajímavosti, že i podruhé skončila série pokutových kopů mezi těmito soupeři poměrem 4:3 pro vítězné mužstvo a také v odvetě šla fotbalová krása notně stranou.

„Pro nás jsou to nesmírně šťastné dva body, když většinu zápasu jsme se jenom bránili. Nezbývá mi, než svým hráčům poděkovat za obrovskou bojovnost. Zápas poctivě odpracovali a odměnou jim je výhra na penalty. Stále hrajeme o záchranu, takže pro nás to je zlatý výsledek,“ neskrýval spokojenost po utkání rapotínský kouč Roman Maňka.

Hned v úvodu nedělního duelu si Zábřeh vytvořil optickou převahu, lépe kombinoval a měl více míč na svých kopačkách, jenže narážel na důslednou defenzivu soupeře.

Později se však osmělili i hosté z Rapotína a několikrát stačili zahrozit z brejkových situací, ale ke konci první části se opět dostali pod velký tlak domácích.

Ve stejném duchu nastoupilo Sulko i do druhé půle a opět přišpendlilo svého protivníka před jeho šestnáctku, v 55. minutě navíc bylo velice blízko vedoucímu gólu.

Z levé strany šel zcela sám na rapotínskou bránu Antonín Jakeš, udělal kličku gólmanovi, který jej stáhl k zemi a následoval pokutový kop. K jeho exekuci se následně postavil Karel Lukas, ke smůle domácích však zamířil nad břevno.

I nadále pak Zábřeh pokračoval ve své aktivitě, v 65. minutě přesto zahrozil na druhé straně rapotínský kapitán Tomáš Indra, jehož rychlý únik z levé strany brankář Toman zlikvidoval s notnou dávkou štěstí.

S přibývajícím časem hosté víceméně bránili bezbrankový stav s vidinou penaltového rozstřelu. A když se v samotném závěru neujal trestný kop domácího kapitána Lukáše Oklešťka a záhy na druhé straně promarnil vyloženou šanci Štěpán Hudec, na pokutové kopy nakonec došlo.

I podruhé v tomto ročníku se pak v této dovednostní disciplíně ve vzájemném souboji Zábřehu s Rapotínem radovali hosté.

„Zábřeh byl v utkání bezesporu lepším mužstvem v držení míče, měl kvalitu, ale ve finální fázi jsme mu toho moc nedovolili a paradoxně větší gólovky jsme měli my,“ doplnil své postřehy rapotínský Roman Maňka.

„Věděli jsme, že Rapotín má na jaře velice dobré výsledky, přesto jsme byli favoritem, své mužstvo jsem se snažil nachystat tak, abychom se dokázali s touto rolí popasovat, ale dnes jsme to vůbec nezvládli,“ přidal se s hodnocením Jaroslav Appl, kouč Zábřehu.

„Musíme se smířit s tím, že k nám budou jezdit mužstva s pečlivou defenzivní taktikou, kde bude těžké se prosadit a je tedy potřeba využít nějakou šanci, aby soupeř musel trochu otevřít hru. My jsme tu možnost měli, bohužel jsme nedali penaltu a tímto si celý zápas pokazili,“ uvedl dále Jaroslav Appl.

„Jsem zklamaný i z celkové úrovně utkání, hosté nepředvedli líbivý fotbal, ale zkrátka proti nám zahráli velice účelně,“ dodal závěrem zábřežský lodivod.

SK SULKO Zábřeh – TJ Jiskra Rapotín 0:1 (0:0) Penalty: 3:4

Rozhodčí: Ehrenberger - Dorušák, Bartuněk. ŽK: Král – Max, Holomek, Indra. Diváci: 270.

Zábřeh: Toman – Schwab, Lepka, Lukas, Žanda – Král, Okleštěk, S. Valenta – Jakeš, Marek Sitta (78. Michal Sitta), Sládek. Trenér: Jaroslav Appl.
Rapotín: Max – Vicenec, B. Hudec, Z. Horák, Mošonec – Šlesinger, Maňka, T. Valenta (26. Nemeth), Březina (69. Š. Hudec) – Indra, Holomek (90. Končický). Trenér: Roman Maňka.