„Chtěli jsme navázat na dobrý výkon z minulého zápasu s Tasovicemi, což se nám moc nepodařilo. Stále se na hřištích soupeřů nedokážeme přiblížit kvalitě fotbalu, který předvádíme doma,“ říká úvodem Bohdan Hecl, kouč Šumperku.

„Venku hrajeme až příliš ustrašeně, bojíme se udělat chybu. Hráče jsme upozorňoval, že jen bojovnost nestačí a musíme se pokusit během hry i něco vymyslet,“ pokračuje šumperský lodivod.

I přesto se hosté po pěkné akci dostali do vedení, když v 10. minutě střelec Filip Rozsíval zaznamenal svou druhou trefu letošní sezóny a zajistil Šumperku náskok.

Karel Trnečka, trenér Mohelnice
Mohelnice trápila lídra, ale zase neuspěla, rozhodl jediný gól

Později ještě měli hosté slibné přečíslení tři na dva, které však skončilo pouze nepřesnou střelou Lukáše Horáka. Jinak si ale příliš dobrých situací nevytvářeli a působili spíše pasivním dojmem.

„Soupeř nás potom kombinačně nepřehrával, ale právě kvůli té naší pasivitě měl nespočet rohů, snad dvacet, což nás stálo síly. O půlce jsem se snažil kluky nabudit k větší aktivitě, abychom protivníka také trochu unavili a třeba z nějaké akce do otevřené obrany pojistili výsledek,“ uvedl dále Bohdan Hecl.

Bohužel pro hosty se stal pravý opak. Nejprve v 66. minutě inkasoval stopku po druhé žluté kartě Marek Smrž a Šumperk dohrával v oslabení.

„Tady už jsme nemohli pomýšlet, že soupeře přehrajeme a najednou jsme se museli soustředit na bránění těsného náskoku,“ přiznal Bohdan Hecl.

Tříbodový zisk ale nakonec hosté neuhájili, když v 88. minutě právě po jednom z rohových kopů rozhodla Břeclav o dělbě bodů.

„Remíza ze hřiště soupeře je určitě cenná, ale po herní stránce jsem z našeho výkonu zklamaný, určitě je v našich silách předvádět daleko lepší fotbal a být pro protivníky nebezpečnějším soupeřem,“ ukončil své hodnocení šumperský trenér Bohdan Hecl.

MSK Břeclav – FK Šumperk 1:1 (1:0)

Branky: 88. Vukić - 10. Rozsíval. Rozhodčí: Švehla -Staněk, Nejedlý. ŽK: Musil, Martinović, Kriston – Smrž, Rozsíval. ČK: 66. Smrž (Šumperk). Diváci: 80.

Břeclav: Junas – Hloch, Simandl, Nemec (46. Vukić), Ulehla, Fiala, Musil, Svízela, Smejkal (72. Kriston), Ianosteac, Martinović (55. Serafin). Trenér: Bohumil Smrček.

Šumperk: Kreizl – Kotzmann, Španihel, Purzitidis, Olejník – Smrž – Horák (73. Křepelka), Rozsíval, Ševčík (64. Šinogl), Podhorný (56. Muzikant) – Nimrichtr. Trenér: Bohdan Hecl.