„Budeme mít těžký start soutěže, proto jsme z Dolan chtěli aspoň bod. Měli jsme i na tři, ale fotbal je nevyzpytatelný a dneska vyhrál šťastnější tým," prohlásil trenér Velkých Losin Jiří Mika.

Dolany se v minulé sezoně trápily, ale letošní ročník může být o něčem jiném. Začátek se Hanákům vydařil náramně. „Hra první poločas skřípala, ale kluci bojovali, takže spokojenost," usmíval se kouč Dolan Petr Máčala.

Domácím fotbalistům vyšel ideálně vstup do zápasu. Po centru z pravé strany se už v 5. minutě střelecky prosadil Holásek. Hosté, kteří hráli se silným větrem v zádech, mohli do konce poločasu vyrovnat, jenže Linet trefil hlavou pouze břevno a i další velké šance zůstaly nevyužity. „Měli jsme hodně šancí na skórování, ale nenašli jsme finální přihrávku. Dva dobré zákroky měl i domácí gólman Benčík," upozornil trenér Losin Jiří Mika.

Na co Velké Losiny čekaly marně celý první poločas, přišlo ihned na začátku druhého dějství. Jiří Uvízl byl na konci pěkné akce, která znamenala vyrovnání na 1:1.

Jenže domácí brzy našli odpověď a byl to znovu Holásek, který překonal brankáře Hatalu.

„Závěr jsme uhráli bez nějakého tlaku soupeře," oddechl si domácí trenér Petr Máčala.

Hosté si vstup do sezony jistě představovali jinak. „Minimálně na bod jsme v Dolanech měli mít, takže jsme trošku zklamaní. V útočné fázi to musíme zlepšit. Chyběli nám nějací hráči základní sestavy, ale kluci, kteří hráli, to odmakali, za což jim chci poděkovat," uzavřel trenér Velkých Losin Jiří Mika.

FC Dolany – Sokol Lázně Velké Losiny 2:1 (1:0)

Branky: 5. a 57. Holásek – 48. Uvízl. Rozhodčí: Polanský – Vojáček, Zelík. ŽK: Ješko (D).
Dolany: Benčík – Surzyn, Penc, Ješko, Novák – Valenta (83. Hegr), Bednář, Lasovský, Holásek – Jašek (67. Dlabal), Brhel (88. Hradil). Trenér: Petr Máčala.
Velké Losiny: Hatala – M. Gargulák, Kupčík, J. Gargulák, Schelle – Smrž, Šinogl, Hložánka, Mičunda (75. Šimák) – Uvízl, Linet. Trenér: Jiří Mika.