Čtvrt hodiny před koncem zápasu vedly Velké Losiny v Dolanech 3:1, pak však domácí předvedli velkou bojovnost, za kterou byli odměněni vyrovnáním. „Jsme spokojeni, že jsme to dokázali. Ze zápasu jsme ale chtěli více než jeden bod," konstatoval trenér Dolan Petr Máčala.

„Pro nás je to velké zklamání, tady jsme chtěli uhrát tři body," smutnil hrající trenér Velkých Losin Jiří Mika.

První poločas patřil jedinému muži. Útočník Velkých Losin Lukáš Kováč totiž dokázal nasázet hattrick. Za domácí skóroval pouze Zdeněk Volf a Dolany tak o poločase byly v hodně nekomfortní situaci.

„V kabině jsem musel zvýšit hlas, protože takhle se nedá hrát," zlobil se domácí kouč Máčala. „Hráli jsme ustrašeně a bojácně."

Na začátku druhé půle mohl snížit domácí útočník Volf, jenže v dobré šanci neuspěl. Trenér Dolan pak poslal na hřiště Daniela Samka, který hru hodně oživil. „To bylo nakonec asi rozhodující. S takovým nasazením bych si představoval, že by měli hrát všichni hráči," chválil domácí trenér mladého záložníka.

Do pětasedmdesáté minuty však hosté stále drželi dvougólový náskok a byli tak velice blízko vítězství. „Ve druhém poločase jsme si chtěli počkat a hrát na brejky, Lukáš Kováč mohl dát čtvrtý gól, nebo přihrát spoluhráči do brejku, ale zachytil," zlobil se hostující trenér Mika.

První trest pro Velké Losiny přišel z levé strany, odkud odcentroval Liška a Samek hlavičkou snížil na 2:3. Pět minut před koncem vyrazil hostující brankář střelu Hollyho nad břevno a z následného rohového kopu vyrovnal Roman Penc.

Hostům tak pocity ze zápasu pořádně zhořkly. „Mně se ale naše hra nelíbila ani v prvním poločase. Já jsem věděl, že je na tom soupeř špatně s fyzickými silami a že mají problém s hráči. Chtěli jsme to hrát do krajů, kde mají Dolany rezervy, ale hra našich krajních obránců a záložníků se mi nelíbila. Závěr jsme nezvládli, jenom jsme se bránili nákopům a vlastními chybami jsme domácím darovali vyrovnání," kriticky hodnotil výkon svého týmu Jiří Mika.

Dolany stále čekají na první výhru sezony. Nedělní výkon by však mohl být povzbuzením. „Doufám, že navážeme na výkon z druhého poločasu, budeme hrát lépe a budeme vítězit," uzavřel trenér Dolan Petr Máčala.

FC Dolany – TJ Sokol Lázně Velké Losiny 3:3 (1:3)

Branky: 22. Volf, 75. Samek, 85. Penc – 12., 34. a 45. Kováč. Rozhodčí: Slota – Boháč, Silný. ŽK: Holly, Valenta, Volf – Kováč, Linet, Šimák.
Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Směták, Václavík – Grossmann (46. Schvarz), Novák, Valenta (58. Samek), Liška – Holly, Volf. Trenér: Petr Máčala.
Velké Losiny: Hatala – Bureš (37. Šimák), Tejkl, J. Gargulák (85. Mika), M. Gargulák – Schelle, Maňka, Šinogl, Linet – Kováč, Uvízl. Hrající trenér: Jiří Mika.