Před zápasem dělil oba protivníky bojující momentálně v pásmu sestupu čtyřbodový rozdíl, případná další porážka by tedy znamenala pro Šumperk již propastnou ztrátu. Takto udržel kontakt s ostatními protivníky.

„Pro nás to bylo utkání o šest bodů a chtěli jsme tady uhrát alespoň remízu, což se ale nepovedlo, protože první poločas byl z naší strany vlažný. Nehráli jsme to, co jsme chtěli, možná jen patnáct minut. Po chybě našeho záložníka, který se nestihl vrátit, jsme pak inkasovali gól," posteskl si trenér Nového Jičína Alois Holub.

První půli vsadili fotbalisté Šumperku na rychlý přechod ze stran do útoku a tato taktika jim vycházela. Po vlažnějším začátku se domácí rozehráli a navíc dali i krásný vedoucí gól.

Po Můčkově centru z levé strany šel míč do vápna, odkud jej uklidil hlavičkou na první tyč nabíhající Miroslav Podhorný.

„Takto bychom to chtěli hrát. První část jsme byli aktivní, hráli jsme dobře, podobně jako minule ve Frýdlantu, ale tam jsme body neuhráli, dnes už ano. Věděl jsem, že pokud na dobrý výkon z předchozího kola navážeme, tak se ten úspěch už musí dostavit," těší vedoucího šumperského mužstva Petra Strnada.

Ve druhém dějství se dlouho hrálo bez výraznějších šancí na jedné či druhé straně a k vidění bylo hlavně nespočet hlavičkových soubojů.

Domácí udeřili podruhé

Hosté po přestávce spoléhali především na rychlé brejky, domácí pak dlouho bránili těsný výsledek, přesto v 71. minutě dokázali podruhé udeřit, když po přihrávce Lukáše Horáka si Filip Rozsíval navedl míč na pravou stranu a přesnou střelou k tyči dal na 2:0.

Domácí trefa navíc přišla v pravou chvíli, neboť Nový Jičín s přibývajícím časem začal stupňovat svou aktivitu, v ní však nepolevil ani situace, kdy už měl na kontě dvougólové manko.

V 75. minutě pak musel šumperský gólman Blaha odvracet Lokšův pokus z ostrého úhlu na rohový kop a po něm domácí inkasovali.

Centrovaný míč nasměroval hlavou doprostřed brány střídající Filip Nippert a drama bylo na světě. Ve zbývajícím čase se hosté stále více tlačili před šumperské vápno, v 82. minutě střílel těsně mimo Lokša, více toho ale již novojičínští hráči nestihli, domácí fotbalisté nakonec těsné vedení ubránili.

„Druhý poločas jsme se snažili o vyrovnání, měli jsme více ze hry a hrálo se hlavně na polovině soupeře, jenže po chybné rozehrávce jsme dostali druhou branku. Fotbal jsme začali hrát až za stavu dva nula, měli tlak, dokonce i snížili, ale takto jsme měli hrát celý zápas a ne jenom určité pasáže hry," vypočítává příčiny těsné prohry novojičínský kouč.

„Gólem na dva jedna se pro nás utkání zbytečně zdramatizovalo, druhá půle byla spíše boj. Soupeř měl vysoké urostlé hráče a v závěru vsadil na nakopávané míče, což je mnohdy o náhodě či o štěstí, jestli to tam spadne, ale naštěstí jsme to ustáli a máme nesmírně důležité tři body, které nás udržely ve hře. Za výkon v první části jsme si výhru rozhodně zasloužili," dodal za šumperskou stranu spokojený Petr Strnad.

FK Šumperk – FK Nový Jičín
2:1 (1:0)
Branky: 24. Podhorný, 71. Rozsíval – 76. Nippert. Rozhodčí: P. Pospíšil – Zaoral, M. Pospíšil. ŽK: Rozsíval – Lokša, Javorek. Diváci: 90.
Šumperk: Blaha – Jurásek, Z. Horák, Španihel, Můčka – Jindra – Rýznar (70. Rozsíval), L. Horák, Strnad (89. Soukup), Kotzmann – Podhorný (80. Morong). Trenér: Zdeněk Opravil.
Nový Jičín: Klepek – Kalich, Javorek, Macíček, Kiss Farkas – Opatřil (78. Pokorný), Juříček, Švec, Uhlíř – Smolarčík (69. Nippert), Lokša. Trenér: Alois Holub.