Domácím se sice vyprazdňuje donedávna veliká marodka, nicméně body to zatím nepřináší. Domácí podali tentokrát jeden ze svých lepších výkonů, jenže jejich produktivita je nulová. „Když během deseti zápasů dáte sedm gólů, asi to není náhoda a o něčem to vypovídá. V koncovce jsme prostě strašní," říká Bohdan Hecl, trenér Šumperku.

Jeho tým měl během utkání čtyři gólové šance, pokaždé ale trefil přerovského gólmana. „Měli jsme šance, které divizní hráči musí proměňovat. Jestli si hráči myslí, že poběží pětkrát sami na gólmana, aby dali gól, když tři takové brejky nám nestačily, tak to je omyl," dodává Hecl.

Zápas rozhodlo asi jediné zaváhání šumperské obrany, po ztrátě míče se do rozhozené obrany rychle dostal Lukáš Bajer a rozhodl. „Opravdu tentokrát rozhodla koncovka. Přerov měl snad jen dvě šance, dal gól, my několik a nic. Byli jsme na soupeře dobře připravení, jenže nejsme schopni dát gól," říká Bohdan Hecl.

„Především jsem rád za zisk tří bodů ze hřiště soupeře, což je pro nás to hlavní. Věděl jsem, že nás v Šumperku bude čekat těžký zápas, neboť protivník se chce zvednout ze dna tabulky. Pro domácí je pak dnešní porážka asi krutá, nemyslím si, že bychom v první půli hráli dobře, svým hráčům jsem vyčítal, že jsme měli málo pohybu a naopak soupeř hrozil z brejků," prozradil k utkání přerovský trenér Petar Aleksijevič.

„Nakonec ale rozhodla jedna šance, kterou jsme měli, fotbal se hraje na góly, dnes jsme tu možnost proměnili my, a proto vyhráli," doplnil kouč Přerova.

FK Šumperk – 1.FC Viktorie Přerov 0:1 (0:0)

Branka: 65. Bajer. ŽK: Skopal, Horák, Kotzmann – Pavelka, Blažkovský. Rozhodčí: Novák – Černoevič, Galásek.  Diváci: 90.
Šumperk: Kreizl – Reichl, Skopal, Nimrichtr (73. Pezzoti), Hruda, Podhorný (73. Kotzmann), Jurásek, Španihel (85. Nemeth), Konečný, Barcal, Horák. Trenér: Bohdan Hecl.
Přerov: Neoral – Bogdaň, Pavelka (81. Hýbner), Bubeník, Kyselák, Hrušák (59. Blažkovský), Bajer, Koláček, Hrabal, Zaoral (66. Kopecký), Václavíček. Trenér: Petar Aleksijevič.