„Věděli jsme, že Hněvotín hraje o záchranu a již během týdne jsme měli indicie, že se musíme připravit na všechno, což se bohužel potvrdilo," prozradil úvodem trenér Velkých Losin Jiří Mika, který tentokrát nebyl příliš spokojený s výkonem rozhodčích.

Lázeňský celek se ujal vedení, když po centru Zatloukala z pravé strany Linet prodloužil míč na Marka Smrže, jenž otevřel skóre střelou na zadní tyč.

Později hosté prohráli jeden ze soubojů a pustili do šance Lošťáka, kterého skluzem v pokutovém území zastavil Tejkl a sudí ukázal na značku pokutového kopu.

„Náš hráč mi potom tvrdil, že se jej ani nedotkl a zasáhl pouze míč," prozradil k inkriminované situaci z první půle Jiří Mika.

Nicméně k míči se postavil Petr Kobylík a penaltu proměnil. Stejný hráč ještě do přestávky pak strhnul vedení na stranu Hněvotína – 2:1.

Po hodině hry dohrávali domácí bez vyloučeného Dokoupila, přesto dokázali i v oslabení pojistit Kratochvilem zisk tří důležitých bodů.

„Celkově jsem z tohoto zápasu zklamaný. Pominu-li již výše zmíněné okolní faktory, ani náš výkon nebyl dobrý, po dlouhé době jsme hráli na přírodní trávě a míč nás moc neposlouchal. Ještě v první půli jsme mohli odskočit do dvougólového trháku, což bychom potom možná udrželi," říká dále losinský kouč.

I ve druhé části měl jeho celek slibné šance, když nejprve v ideální pozici Kováč přestřelil prázdnou bránu, následně pálil vedle Linet a Zatloukal dokonce orazítkoval břevno.

„Protivník nenastoupil v úplně ideální sestavě, v kádru měl také tři dorostence, přesto jsme se proti domácím nedokázali více prosadit," dodal smutně Jiří Mika.

Napravit si reputaci mohou fotbalisté Velkých Losin již tuto neděli 27. března od 15:30 hodin, kdy na vlastním trávníku přivítají v derby zábřežské Sulko.

FC Hněvotín – TJ Sokol Lázně Velké Losiny 3:1 (2:1)

Branky: 36. (pen.) a 43. Kobylík, 71. Kratochvil – 25. Smrž. Rozhodčí: Zavřel – Kulička, Ehrenberger. ŽK: Lakomý, Dokoupil, Kobylík – Tejkl, Smrž, M. Gargulák, Macek. ČK: 60. Dokoupil (Hněvotín). Diváci: 50.

Velké Losiny: Hatala – Zatloukal, Kupčík, Tejkl, Macek (75. O. Bureš) – Nýdecký (19. Jenčke), Smrž, Šinogl, M. Gargulák (55. Žídek) – Kováč, Linet. Trenér: Jiří Mika.