Souhrn krajského přeboru se statistikami i sestavou kola vychází vždy v úterním Deníku.

„Ani se mě na nic neptejte, vůbec nemám náladu zápas hodnotit, jsem opravdu hodně naštvaný,“ byla první slova trenéra Zlatých Hor Milana Biedravy poté, co jej na telefonu zastihla sportovní redakce Deníku.

„Bohužel dnes jsme si vybrali dost špatný den, fotbal jsme hráli pouze dvacet minut, dokonce jsme vedli, mysleli jsme si, že utkání v pohodě zvládneme, jenže později se to z naší strany úplně vymklo úrovni krajského přeboru,“ prozradil záhy zklamaný kouč domácího týmu.

Navíc sobotní zápas byl pro doposud čtvrté Zlaté Hory při pohledu na tabulku nadmíru důležitý, když před jeho začátkem měly na šesté béčko HFK náskok jediného bodu.

Hned od začátku pak byla na domácích hráčích motivace uspět jasně patrná. Hodně aktivní byl v úvodních minutách zejména Charalambidis, jehož úniky po pravé straně dělaly hostům nemalé potíže.

Z jedné jeho akce také padl i vedoucí gól Zlatých Hor, když v 8. minutě si centr Charalambidise zpracoval Škoda a ze sedmi metrů se trefil přesně pod břevno.

„Jenže od tohoto momentu jsme úplně přestali hrát, začali jsme dělat řadu chyb, které protivník trestal. Hosté byli navíc v zakončení velice efektivní, když snad jejich první čtyři střely pokaždé skončily gólem v naší síti,“ litoval Biedrava.

„My jsme měli před zápasem trochu potíže se sestavou, protože souběžně hrálo i naše áčko, takže jsme museli do Zlatých Hor odcestovat i s pěti dorostenci, tedy s ještě mladším týmem, než obvykle, ale na našem výkonu to nebylo poznat, což je velice pozitivní. O to více si ceníme takového výsledku,“ neskrýval naopak spokojenost kouč HFK B Vlastimil Palička.

Po rychle inkasovaném gólu museli však hosté záhy řešit i další problém, neboť v 15. minutě kvůli zranění odstoupil ze hry jejich levý obránce Štěpánek, kterého nahradil Sedláček, tedy jeden z výše uvedených dorostenců.

„Dokázali jsme se s tím ale poprat, ještě do přestávky se nám podařilo otočit skóre, to byl jeden z důležitých faktorů našeho úspěchu,“ řekl dále Palička.

Definitivně poslala domácí celek do kolen trefa Hapala z 55. minuty. Později tento hráč navíc zkompletoval hattrick.

„Od stavu 3:1 pro nás jsme se dostali do pohody, začali jsme si věřit v koncovce a dařilo se nám dávat i pěkné góly. Naši mladí hráči ukázali, že mají talent a jsou schopní v této soutěži obstát. Myslím si, že dnes byl mezi námi a soupeřem rozdíl hlavně v rychlosti. Byli jsme pohyblivější, agresivnější a to rozhodlo,“ uzavřel hodnocení sobotního klání Vlastimil Palička.

„Ve druhé půli již soupeř dominoval, náš výkon byl katastrofální,“ dodal trenér Zlatých Hor Milan Biedrava.  

FK Zlaté Hory – 1. HFK Olomouc B 1:6 (1:2)

Branky: 8. Škoda – 10., 55. a 78. Hapal, 25. Vykydal, 59. Zifčák, 87. Blažkovský.

Zlaté Hory: Urban – Křivan, Škoda, Martinka, Karlík (79. Závěšický) – Charalambidis, Chovan, Minka, Šos (62. Brückner) – Biedrava (66. Petroš), Plhák.

HFK B: Pavelka – Dluhý-Smith, Jíša, Vykydal, Štěpánek (15. Sedláček) – Vlček, Kotůlek, Kouřil, Zifčák – Hapal, Buček (65. Blažkovský).