Hosté tak na hřišti posledního potvrdili roli favorita, přesto museli otáčet výsledek, když domácí začali výborně a v 5. minutě šli do vedení.

Po trestném kopu Vasila Charalambidise zakončoval na zadní tyči volný Biedrava, to však byla jediná domácí radost v utkání.

„Abychom dnes uspěli, museli bychom předvést opravdu hodně velkou dávku úsilí a bojovnosti," přiznal zlatohorský kouč Libor Šťastný.

Hostům se podařilo brzy srovnat, když po faulu na Režného proměnil Papica penaltu a ještě do poločasu Nové Sady otočily výsledek gólem Škody.

„To brzké vyrovnání nám pomohlo, pak už to bylo jen otázkou času, kdy přidáme další góly. Byli jsme lepší na míči, snažili jsme se kombinovat po zemi místo zbytečných nákopů, což se nám dařilo," prozradil k utkání zastupující trenér Nových Sadů Miroslav Lojka.

Hned zkraje druhé půle přidali hosté třetí trefu, po rohu se hlavou trefil Maliňák, skóre uzavřel parádní střelou z trestného kopu Kopp.

„A to jsme ještě spálili snad tři tutovky, vyhráli jsme zaslouženě. Na domácích bylo vidět, že se asi nyní nenalézají v příliš dobrém rozpoložení," doplnil Lojka.

„Protivník potvrdil své postavení v tabulce, hosté byli daleko lepší, měli územní převahu, dobrý pohyb, hráli kombinační fotbal," řekl dále domácí trenér Šťastný.

„My máme velice úzký kádr, sezonu dohráváme takřka s dorosteneckým výběrem a to se pak musí někde projevit. Pro nás je docela úleva, že podzimní část skončila," dodal zlatohorský kouč.

FK Zlaté Hory – FK Nové Sady 1:4 (1:2)

Branky: 5. Biedrava – 18. Papica (p.k.), 27. Škoda, 51. Maliňák, 73. Kopp. Rozhodčí: Částečka - Štětka, Kulička.
Zlaté Hory: Kamisch – Dočekal, Škoda, Karlík, Havlena – Vasil Charalambidis, Vít Charalambidis, Andrušík, Biedrava, Petroš – M. Brückner (55. Motloch). Trenér: Libor Šťastný.
Nové Sady: Zbořil – Kopp, Haladi, Vacek, Maliňák – Alexa (62. Urbánek), Dvořák, Novotný (50. Andreev), Škoda, Režný (84. Kňáva) – Papica. Trenér: Miroslav Lojka.