„Momentálně nás nic nenutí k extra nákupům. Hlavním cílem je udržení soutěže a v současnosti k tomu máme dobře našlápnuto,“ prozradil na úvod trenér Zlatých Hor Milan Biedrava starší.

„Především chceme dávat prostor našim talentovaným hráčům, které se snažíme postupně zapracovávat do sestavy, aby v soutěži získali potřebné zkušenosti a za čas mohli být oporami. Zkrátka chceme jít cestou vlastních odchovanců,“ uvedl dále Biedrava starší.

Přesto vedení Zlatých Hor minimálně dvě posily na jaro chystá, zřejmě i s ohledem na to, že pravděpodobně ztratí svého klíčového hráče Milana Biedravu mladšího, který na Jesenicku hostuje z Opavy.

„Pro nás to bude velká ztráta, ale trochu jsme s touto možností počítali. Milan dostal opravdu velice lákavou nabídku z Rakouska, která se neodmítá. Po nedávném zranění je již v pořádku, navíc má zájem jít výš,“ uvedl k chystanému odchodu svého syna ze sestavy Zlatých Hor Milan Biedrava starší.

Daleko větší změny pak zřejmě čekají celek Zlatých Hor na poli organizačním. Na veřejnost totiž probleskla zpráva, že fotbalový oddíl plánuje odtržení od tamní tělovýchovné jednoty.

„Všechno je momentálně ve fázi příprav. Jako samostatný subjekt by však fotbalový oddíl začal fungovat nejdříve až od příští sezony,“ uvedl na závěr trenér Zlatých Hor Milan Biedrava starší.

Miroslav Pergl