Zápas začal lépe pro Konici. Už ve čtvrté minutě poslal Dostál kolmici na uniknuvšího Novotného. Ten šel sám na brankáře, ale první střelu dokázal Švrčina ještě vyrazit. Na dorážku již nedosáhl, a tak se domácí chopili hned vedení. V aktivním útoku pokračoval Schön, který během pěti minutu několikrát ohrozil bránu Zlatých Hor. Hosté se ale nenechali zahanbit a pustili se také do útoku. Cesta k úspěchu vedla po pravé straně, kde se Konickým vůbec nevedlo. Ve třinácté minutě se jeden průnik povedl a došel až do šestnáctky. Nahrávka na Buriana přišla v pravý čas. Hostující útočník se nemýlil a srovnal na 1:1. Iniciativu poté převzaly Zlaté Hory, které se snažily využít konické slabiny na pravé straně hřiště, ale další gól již nepřidaly.

„Měli jsme z naší pravé strany opravnu mnoho šancí. Konice tam prostě hořela. My jsme bohužel většinu šancí pokazili nepřesnými nahrávkami nebo špatnou koncovkou," povzdechl si trenér Zlatých Hor Jiří Silný.

„Začali jsme dobře. Úvodní gól i Schönovy šance byly dobré. Bohužel ta pravá strana nás zlobila. Museli jsme přehodit obránce a na místo Václavíka šel Filip Drešr, což situaci vyřešilo," popsal první poločas Roman Jedlička.

Druhá polovina přinesla už jen jeden gól. Hosté ve své ofenzivní hře polevili a přestali tlačit do konické brány. Toho domácí využili. V padesáté páté minutě se postavil na standardní situaci Martin Schön, jeho centr putoval na Řehákovu hlavu a poté do brány. Domácí se opět chopili vedení. V dalším průběhu utkání se již snažili ubránit výsledek.

„Je nás celkově málo. Trápí nás spousta zranění, a proto jsme pak hráli jen na brejky a dlouhé nakopávané balony. Přesto jsme si vytvořili i další šance, například Kryl šel sám na brankáře, ale bohužel nedal. Hlavní bylo, že jsme vedli," líčil svou strategii Jedlička.

I Zlaté Hory dokázaly Konici postrašit, ale o poznání méně než v první půli. Do největších příležitostí se dostali Minka a Hoffmann. Střela druhého jmenovaného skončila jen půl metru od tyčky. Ale další gól již nepřišel.

„V druhé polovině jsme přestali hrát, a nebo se soupeř rapidně zlepšil, nevím. Celkově jsme nebyli horší, ale nedali jsme branky z vyložených šancí. Nejvíc mě mrzí, že jsme nezvedli body, které v Konici ležely na hřišti zadarmo," smutnil Silný.

„Za výhru jsme rádi. U nás hraje snad už všechno, co má nohy. Máme plno zraněných a stále nám přibývají. Ve středu jsme to zvládli i v sobotu by nás mělo být dvanáct, ale už v neděli hraje bečko a tam budou muset naskočit snad i dorostenci. Každopádně se nám podařilo získat tři důležité body," uzavřel Roman Jedlička.

Sokol Konice – TJ Zlaté Hory 2:1 (1:1)

Branky: 4. Novotný, 55. Řehák – 13. Burian. Rozhodčí: Polanský – Svozil, Jelínek. ŽK: Burian.
Konice: Kačer – Václavek, Bílý, Řehák, Drešr F – Švarc (65. Antl), Kaprál (Drešr M.), Schön, Dostál – Novotný, Kryl. Trenér: Roman Jedlička.
Zlaté Hory: Švrčina – Malý, Hoffmann, Škoda, Karlík (55. Kyška) – Charalambidis, Minka, Biedrava, Křepelka, Plhák – Burian (77. Petráš). Trenér: Jiří Silný.