Po předchozím neúspěchu navíc nezůstal v domácí sestavě kámen na kameni. Mlynář nastoupil na pozici stopera, dorostenec Mráz na kraji obrany, Karakasidis uprostřed hřiště, Navrátil na křídle, Kysela v útoku, na lavičce zůstali Pastucha s Minkou.

Přestože se potom sobotní klání odehrávalo za stálého deště, hra nepostrádala tempo ani nasazení, když v úvodním dějství byl aktivnějším mužstvem Jeseník, při svých akcích však nedokázal vyzrát na zkušeného Tomáše Bureše v kozlovické bráně.

Až povedený nástup do druhého poločasu nasměroval lázeňský tým za výhrou. Nejprve se po akci Woitka s Kyselou prosadil z úhlu Adam Bříza.

V 60. minutě přidali domácí druhou trefu. Vránův dlouhý nákop prodloužil hlavou Karakasidis, Kysela si naběhl do šestnáctky a z ostrého úhlu trefil přesně – 2:0.

Hosté ale dokázali utkání ještě řádně zdramatizovat. Pokus Davida Střelce zblokoval jesenický Bříza tak nešťastně, že balon vysokým obloukem přeletěl nad hlavou bezmocného gólmana Vrány.

Záhy navíc mohlo být vyrovnáno, když po centru Sikory zamířila Žůrkova hlavička do tyče. S blížícím se koncem zápasu Kozlovice svého protivníka zatlačily na jeho polovinu, ale další výraznější možnost už neměly a Jeseník obětavým výkonem těsný výsledek uhájil.

„Uspěli jsme především díky nesmírné bojovnosti, i když v závěru jsme měli i potřebné štěstí. Kozlovice mají vyspělý a zkušený tým, o to více takový výsledek potěší," prozradil Deníku trenér Jeseníku Petr Ševčík.

„Každopádně kluci dnes ze sebe vydali maximum, konečně pochopili, že samo od sebe to asi nepůjde. Tak aktivní fotbal jsme hráli naposledy v duelu se Šumperkem," těší jesenického kouče, kterému vyšly i změny v sestavě.

„Na některých postech nám poslední dobou vázla komunikace, takže jsem to trochu přeházel a tentokrát si to sedlo. Potěšil mě výkon dorostence Mráze, ukázal, že je kvalitní fotbalista, výborně v obraně zahrál Broňa Mlynář," dodal lodivod lázeňského mužstva.

FK Jeseník – FK Kozlovice 2:1 (0:0)

Branky: 49. Bříza, 60. Kysela – 74. Střelec. Rozhodčí: Broskevič – Trigas, Slaminka. ŽK: Karakasidis, Kysela, Minka, Vrána – Král, Kyselák. Diváci: 195.

Jeseník: Vrána – Mráz, Mlynář, Macura, Vavrač – Navrátil (92. Keltner), Karakasidis, Plhák (82. Furik), Woitek – Kysela, Bříza (74. Minka). Trenér: Petr Ševčík.

Kozlovice: Bureš – Heger, Hradil (54. Hrušák), Tomčík, Král, Žůrek, Přikryl (54. Kyselák), Matocha, Kaďorek, Král (67. Sikora), Střelec. Trenér: Roman Matějka.