„Hráli jsme jako minule, na jednoho útočníka ze zajištěné obrany a tentokrát jsme i proměnili šance. Obrana hrála zodpovědně a podržel nás gólman. Všichni hráči to odbojovali a z mužstva bylo cítit velké odhodlání,“ zhodnotil zápas na klubovém webu jesenický trenér Josef Zbýňovec.

V první půli měli sice častěji balón na svých kopačkách domácí hráči, ale jejich aktivita končila před jesenickou šestnáctkou. Těsně před přestávkou pak udeřil z brejku celek z lázeňského města.

Keltner vybojoval míč, poslal do úniku Marcinova, který od půlky hřiště postupoval sám na branku a zajistil Jeseníku náskok.
Do druhého dějství nastoupili domácí s odhodláním srovnat krok, jenže defenziva hostů, v čele s pozorným Červenkou v bráně, fungovala bezchybně.

Jesenický gólman se zaskvěl především v 60. minutě, kdy přímý kop soupeře bravurně vytáhl ze šibenice.
V 71. minutě poslali hosté na hřiště Martina Furika, jediného hráče, kterého tentokrát měli na střídání a ten se jim po chvíli odvděčil gólovou přihrávkou Vavračovi.

Za stavu 0:2 se Frýdlant ještě pokusil o závěrečný nápor, jeho aktivita však pozvolna přecházela v křeč a Jeseník tak cennou výhru uhájil.

1. BFK Frýdlant n. O. – FK Jeseník 0:2 (0:1)

Branky: 40. Keltner, 73. Vavrač. Rozhodčí: Řezníček – Trigas, Galásek. ŽK: Chlebek – Řezníček, Minka, Marcinov, Furik. Diváci: 270.
Frýdlant: Prepsl – Kučera (77. Ursíni), Hrdlička, Svatonský, Mandičák (46. Kratochvíl), Dvořák, Chlebek, Střižík, Šafner, Hutník (65. Šigut), Fromelius. Trenér: Jiří Krejčí.
Jeseník: Červenka – Keltner, Mlynář, Macura, Karakasidis – Řezníček (71. Furik), Minka, Žák, Marcinov, Vavrač – Plhák. Trenér: Josef Zbýňovec.