Přerované tak nebrali nic jiného než vítězství a dlouho to vypadalo, že jej uhájí. Vlastně až do poslední minuty zápasu. V té ale svým druhým gólem v utkání srovnal na 2:2 Martin Furik a vystřelil svému týmu zasloužený bod.

„Vytkl bych hráčům to, že vepředu měli soupeře faulovat a přerušit ho. To se nestalo. Máme tam dorostence, kteří nejsou na takový kontaktní fotbal zvyklí," vracel se k pro domácí nešťastné závěrečné akci zápasu trenér Přerova Jaroslav Matějíček.

Nutné ale zmínit, že Jeseník byl po celý zápas výrazně nebezpečnějším týmem a gólů mohl nastřílet klidně třeba pět. V prvním poločase se ale v koncovce neskutečně trápil. V hlavní roli festivalu nevyužitých šancí byl Lukáš Woitek, ale nebyl zdaleka sám, kdo zvedal puls jesenickému trenérovi.

Postřehy obránce českého týmu Tomáše Kundrátka přímo z centra dění mistrovství světa 2017
Šampionát očima Tomáše Kundrátka: Krásné ubytování, super led

„Na Přerov jsme se připravili, hráli jsme útočně. Po první půlce jsme měli vést 5:0. To trošku podlomilo sebevědomí našich kluků," hodnotil mač lodivod hostů Petr Ševčík.

Viktorka navíc konečně dokázala být produktivní. Skóre otevřel ve 30. minutě po krásné akci Blažkovského na pravém křídle s chladnou hlavou David Chuda. Neuběhlo ani pět minut a Michal Koutný starší poslal do vápna přesný centr na hlavu Ondřeje Václavíčka. Přerovský kapitán se trefil přesně. Stav 2:0 vydržel do konce poločasu.

PŘEROVANY DRŽEL SKVĚLÝ ČECH

Po změně stran pokračoval Jeseník v pálení loženek. Ta největší přišla v 52. minutě. To předvedl pěkný průnik do přerovské šestnáctky Adam Bříza. Ondřej Václavíček sice ve skluzu zasáhl první jednoznačně míč, rozhodčí ovšem ukázal na značku pokutového kopu. Ten ale hostům vychytal brankář Tomáš Čech.

Právě Čech se stal hrdinou dalších momentů a zdálo se, že svůj tým dotáhne za vítězstvím. Jeseník sice snížil v 61. minutě po přímočaré akci Furikem, jinak ale gólman Viktorky v bráně čaroval.

Avšak když už běžela poslední minuta nastavení, dostali hosté poslední možnost ke srovnání. Martin Furik byl na hraně ofsajdu, rozhodčí situaci správně pustili, a bylo srovnáno. Přerované zuřili, Jeseník cítil zadostiučinění, minimálně bod si zasloužil.

Dukelské kasárny v Lipníku nad Bečvou otevřely v rámci výročí osvobození své brány veřejnosti
Dukelské kasárny v Lipníku otevřely své brány. A bylo tam živo. Podívejte se

„Ve druhé půli jsme ovládli celé hřiště. Spokojený ale určitě nejsem, já jsem sem přijel pro tři body," prozradil Petr Ševčík.

Ani na druhé straně ale nemohl být nikdo spokojen. „Měli jsme našlápnuto ke třem bodům, ale asi už je to v hlavách. Soupeř si ten bod zaslouženě odvezl," uznal Jaroslav Matějíček. Přerovskému trenérovi nepomohl ani návrat několika klíčových hráčů do sestavy v čele s Václavíčkem a Bogdaněm.

„Chtěli jsme doma konečně získat tři body. Někteří hráči se nám sice dali dohromady, ale ještě jsme trénovali s okleštěným kádrem, což je pak na hře vidět. Hledáme se na hřišti, vše je takové upracované," pokrčil kouč rameny.

1. FC Viktorie Přerov – FK Jeseník 2:2 (2:0)

Branky: 30. D. Chuda, 34. Václavíček – 61. a 93. Furik.
Rozhodčí: Z. Kneisl – Mikeska, L. Kneisl. ŽK: Václavíček, Koutný st., Bubeník, T. Chuda – Bříza, Minka, Řezníček, Furik, Vavrač. Diváci: 93.

Přerov: Čech – Grečmal (71. Z. Dostál), Bubeník, Zimčík – Václavíček – Koller, Bogdaň, Koutný st., Vajda (81. Koutný ml.) – D. Chuda (91. T. Chuda), Blažkovský. Trenér: Jaroslav Matějíček.

Jeseník: Pastucha (75. Vrána) – Řezníček, Macura, Keltner (46. Hanzlík), Vavrač – Woitek, Mlynář, Minka, Furik – Navrátil, Bříza (68. Kysela). Trenér: Petr Ševčík.

HRÁČ ZÁPASU: Tomáš Čech (Přerov) - Chytil penaltu a minimálně tři další góly Jeseníku. Nebýt jej, Viktorka by ze zápasu nebrala ani bod. Ani jeden z inkasovaných gólů nejde na jeho vrub.

Rozlitá Bečva v Lipníku v květnu 2010
Lipník chce postavit novou hráz proti velké vodě