Střetnutí bylo herně zajímavější v prvním poločase. Hranicím se celkově více dařilo a měli navrch. Úsilí zpečetil už v 18. minutě svou úspěšnou střelou Kušner - 1:0. „Náš výkon před přestávkou byl letos konečně dobrý," nechal se slyšet hranický trenér Alexander Bokij. Ten své svěřence v hodnocení předešlých dvou utkání spíše kritizoval.

Po přestávce ale dostali prostor i hosté. Konkrétně to byl Fiala, který ze standardní situace vyrovnal na 1:1, a dlouho to vypadalo, že se soupeři nakonec rozejdou smírně. Hranicím už chyběla jiskra a nadšení z první půle, což se negativně projevilo na způsobu hry. „Asi nám došly síly. Každopádně to už nebylo takové, jak bych si představoval," stěžoval si Bokij.

Proto hranický lodivod přistoupil k několikanásobnému střídání uprostřed druhého poločasu. Nově nastoupivší Žoch, Bušina, Pančochář a Stryk měli hru rozběhat a oživit. Diváci na tribuně se nakonec mohli přece jenom radovat. Dvě minuty před koncem přelstil mohelnickou obranu i brankáře Modelský - 2:1. Jeho gól byl prakticky poslední větší akcí v zápase. Modelský tedy zachránil pověst hranického fotbalu a díky němu se jeho tým odlepil ode dna divizní tabulky.

„Vítězství je pro nás důležité a v příštím venkovním zápase v Havířově se nám díky tomu bude určitě lépe dýchat. I z hlediska psychiky na tom budou hráči lépe. S výhrou jsme od začátku počítali a povedlo se nám to," uzavřel spokojeně hranický kouč.

Hlava mi to nebere, říká kouč Sedláček

Kouč Mohelnice Roman SedláčekHrůza, katastrofa, děs… Asi takhle vidí výkony mohelnických fotbalistů někteří představitelé mohelnického fotbalu. Áčko se podle nich v divizi zatím herně i výsledkově trápí, což je dle mohelnického vedení nepochopitelné.

V prvním kole výhra ve Valmezu 2:0, před týdnem domácí remíza s Určicemi, které ale byly herně jasně lepší, nyní porážka v Hranicích 2:1.

Je to přitom paradox. Několikrát Mohelnice zahájila sezonu porážkou, aby pak hráči poráželi jeden tým za druhým. Letos konečně výhra na úvod, ale jak se zdá, první vyhrání, z kapsy vyhání…

„Právě sedíme s vedením klubu a marně si lámeme hlavy, proč jsou výkony týmu tak neadekvátní úsilí, které vynakládáme na přípravu. Docházka i tréninková morálka jsou výborné, ale v zápasech to není vidět. Třeba dnes byl první poločas z naší strany katastrofický," říká kouč mohelnického áčka Roman Sedláček.

Ze tří zápasů mají jeho svěřenci čtyři body, což sice není na oslavu, ale také ne na depresi. „Jenže jde o výkony, ty jsou vážně špatné. Vyháníme jimi diváky z tribun, a diváků chodilo do Mohelnice poměrně hodně.  Pokud výrazně nezlepšíme výkony, nebude jich zdaleka tolik chodit," vysvětluje Sedláček.

V Hranicích po bídné první půli dokázali hosté srovnat, ale dvě minuty před koncem padli smolným gólem, centr domácího hráče prolétl vápnem a zapadl až do brány. „Přitom jsme je v druhé půli jasně přehráli," lituje Sedláček.

A pokračuje v kritice: „Naše špatné výkony už pokračují dlouho. Až si jeden klade otázku, zda pak má smysl tolik trénovat. Je to k zamyšlení, ale pokud se to během pár zápasů nezlepší, budeme s tím muset něco udělat. Zatím mi to hlava nebere, co se s našim týmem děje během zápasů," dodává Sedláček.

SK Hranice – FK Mohelnice 2:1 (1:0)

Branky: 18. Kušner, 88. Modelský - 54. Fiala. Rozhodčí: Horák - Lakomý, Kašpar. ŽK: 65. Modelský, 87. Kufa (oba Hranice). Diváků: 140.
Hranice: Tomečka - Chrastina (62. Bušina), Kalous, Kufa, Čáp - Modelský, Málek, Ferenc (65. Pančochář), Pecha (57. Žoch) - Kušner, Orava (71. Stryk). Trenér: Alexander Bokij.
Mohelnice: Mucha – Kopa (70. Wolf), Kuba, Fila, Mráček - Vasiljev (80. Hapal) – T. Krejčí, Knop (30. Němeček), Fišara, Macák – M. Krejčí. Trenér: Roman Sedláček.