Jedním z mužů, kteří povedou Zábřeh krajským přeborem, kam byl tým mužů přihlášen, je i Jaroslav Appl, donedávna šéftrenér mládeže klubu, možná příští předseda. „To opravdu nebudu komentovat, uvidí se ve čtvrtek," říká Jaroslav Appl. Totožně zní odpověď na otázku, kdo bude koučem týmu. „Máme asi tři kandidáty, koho vybereme, bude jasné ve čtvrtek."

Že Zábřeh nehraje ligu, ale až krajský přebor (mezi těmito soutěžemi je ještě divize), může podle Appla finanční i personální situace Zábřehu. „Krajský přebor je výsledkem zvážení našich finančních a hlavně personálních možností. Z ligového kádru nebude v novém týmu pokračovat nikdo. Oslovujeme naše hráče, kteří hostují v okolních klubech, ale i hráče, kteří už Zábřehu nepatří, ale jsou odchovanci, nebo mají k Zábřehu vztah," vysvětluje Jaroslav Appl.

Že Zábřeh v lize skončí, řada zasvěcených věděla už během jarních odvet. „Mnozí lidé v klubu chtěli ligu odhlásit už během zimní pauzy, ale to neslo řadu problémů, pokutu za nedohranou soutěž a tak dále, takže jsem s dalšími sponzory slíbil, že se soutěž v Zábřehu dohraje. Co bude dál, to je na novém vedení klubu, ale už beze mě," uvedl poslední předseda klubu a sponzor Bohuslav Charvát.