„Přijel k nám soupeř, který je ohrožen sestupem a bylo jasné, že to nebude lehké utkání. Navíc se hrálo na těžkém podmáčeném terénu, a když jsem viděl urostlé hráče Kralic, měl jsem trochu obavy, jak budeme bránit standardní situace, ale naši kluci se s tím poprali skvěle,“ prozradil úvodem losinský kouč Jiří Mika.

„Celkově jsme byli lepší na míči a až na ten jeden inkasovaný gól, jsme toho protivníkovi moc nedovolili,“ pokračuje losinský lodivod.
Již během první části si jeho svěřenci stačili vytvořit několik slibných šancí, jenže se žádná neujala, naopak celek Kralic z ojedinělé akce šel do trháku.

Fotbalisté Šumperku. Ilustrační foto.
Šumperk nedal proti Frýdlantu penaltu, pak rozhodl v nastaveném čase

Spravedlnost přesto nebyla úplně slepá a nakonec se lázeňský tým ještě do přestávky za svou aktivitu dočkal vyrovnání.

Po centru Žáka se v šestnáctce nejlépe zorientoval Jakub Zatloukal a střelou k tyči dal na 1:1.

„O poločase jsem kluky nabádal, aby dál pokračovali v aktivitě, že další šance přijdou,“ říká trenér lázeňského výběru, jenž v 60. minutě poslal na hřiště tahouna Matěje Šinogla a domácí převaha začala ještě více gradovat.

V 72. minutě pak Jakub Zatloukal svým druhým zásahem v tomto utkání zajistil Velkým Losinám těsný náskok, aby o několik málo okamžiků později korunoval domácí výhru již zmíněný Matěj Šinogl – 3:1.

Posledních deset minut navíc hosté hráli bez vyloučeného Martina Kováče, střelce své jediné branky, jenž po druhé žluté kartě musel předčasně do sprchy.

„Mohu být spokojený jak s výsledkem, tak i s předvedenou hrou, kluci to odbojovali. Výborně zahrál především autor dvou gólů Kuba Zatloukal. Za bojovnost a nasazení musím pochválit i Marka Žídka, který je tak příkladem pro mladší spoluhráče,“ dodal závěrem Jiří Mika.

Nehoda u Javorníku 12.5.2017
Mladík v golfu nedal přednost, druhý řidič se při srážce zranil

TJ Sokol Lázně Velké Losiny – FC Kralice na Hané 3:1 (1:1)

Branky: 31. a 72. Zatloukal, 79. Šinogl - 18. Kováč. Rozhodčí: Konečný - Přikryl, Vrba. ŽK: Žídek – Kováč, Halenka. ČK: 80. Kováč (Kralice na Hané). Diváci: 125.
Velké Losiny: Hatala – Zatloukal, J. Gargulák, Tejkl, Mičunda – Hegner, Žák (60. Smrž), Dostál (60. Šinogl), Pecháček (87. Kobza) – Navrátil (89. Blaťák), Žídek. Trenér: Jiří Mika.