V konečném součtu tak patří lázeňskému mužstvu až sedmá příčka letošního krajského přeboru, rezerva Holice následně slaví páté místo.

„Dnešek musím hodnotit pozitivně. Bylo to takové vyvrcholení po dlouhých letech naší asi nejúspěšnější sezony béčka. Proti Losinám hráči odvedli kus poctivé práce a zaslouženě jsme vyhráli," liboval si krátce po skončení nedělního duelu Jiří Derco, kouč holické zálohy.

Jeho svěřenci měli v první půli více ze hry a vytvořili si také řadu šancí, i přesto oba celky odcházely do kabin za bezbrankového sta­vu.

„Trochu jsem měl obavy, aby nás ty nevyužité příležitosti psychicky nepoložily, ale kluci se dokázali kousnout," těší Jiřího Derca.

Úvod druhého dějství odstartoval dvěma rohovými kopy v podání domácího mužstva, oba však stačili hosté odvrátit a navíc pak přešli do rychlého protiútoku.

Středem hřiště utekl až na hranici šestnáctky Ondřej Bořil, dal míč na levou stranu volnému Michalu Bradáčovi, který střelou do horní poloviny brány zajistil hostům vedení.

„Za tohoto stavu jsme se snažili hrát z hlubšího bloku a soupeř tlačil, bylo vidět, že chce utkání otočit. Domácí měli v těchto momentech více ze hry, ale opravdu vyloženou šanci si nevytvořili," prozradil dále Jiří Derco.

Přesto se lázeňský celek dočkal v 78. minutě vyrovnání. Po autovém vhazování se dostal balon do šestnáctky na Matěje Šinogla, jenž nekompromisně prostřelil gólmana.

Z nerozhodného stavu se však domácí fotbalisté příliš dlouho neradovali. V 82. minutě nezachytili přečíslení soupeře, který si se štěstím připsal vítěznou trefu.

Hosté při této akci nejprve napálili tyč, z další střely následně trefili na brankové čáře bránícího hráče Velkých Losin, aby až třetím pokusem poslal Jan Šuba míč po zemi k tyči – 1:2.

„Porážka určitě mrzí, zápas mohl skončit remízou. Ale narazili jsme na kvalitního soupeře, který předvedl rychlý přechod do útoku, což potvrdil i gólově. Nám se naopak nedařilo ve finální fázi. Chyběl tam zkrátka hráč, jenž by při našich šancích uklidil míč do prázdné brány," přidal se s hodnocením asistent trenéra Velkých Losin Petr Navrátil.

„Jaro se nám bohužel moc nepovedlo a je jasné, že budeme muset do další sezony více potrénovat, protože v posledních zápasech jsme většinou ke konci dojížděli na fyzičku," dodal závěrem losinský Petr Navrátil.

TJ Sokol Lázně Velké Losiny – 1.HFK Olomouc B 1:2 (0:0)

Branky: 78. Šinogl – 50. Bradáč, 82. Šuba. Rozhodčí: Jelínek – Vrba, Šteier. ŽK: Zatloukal, Macek – Malínek, Šuba. Diváci: 148.

Velké Losiny: Hatala – O. Bureš (46. Nýdecký), J. Gargulák, Kupčík, Macek – Zatloukal, Smrž, Tejkl (85. Kobza), Šinogl, M. Gargulák – Žídek (29. Uvízl). Trenér: Radek Svedek.

1.HFK B: Snášel – Krumpolc, Drmola, Sázel, Havlas, Reichl (78. Lošťák), Malínek, Bořil, Šuba, Bradáč (90. Vohralík), Boscato (74. Spurný). Trenér: Jiří Derco.