Rozstřel pak letos tým Jiřího Miky zvládl již podruhé a pomalu si tak napravuje nelichotivou bilanci z minulého ročníku, kdy se mu v této disciplíně vůbec nedařilo.

„Zápas se hrál na těžkém terénu, míč se bořil do bláta, takže to bylo hlavně o bojovnosti, nám se podařilo do utkání dobře vstoupit,“ uvedl losinský kouč.

Po centru do šestnáctky se v 10. minutě hlavičkou na zadní tyč prosadil Adam Bureš, později však dokázali domácí fotbalisté skóre otočit.

Dvakrát se trefil Tomáš Zapletal, když nejprve přeloboval v těžké pozici gólmana Hatalu a poté zakončoval po rychlém sprintu střelou z ostrého úhlu.

V závěru ale stihli hosté srovnat krok zásluhou Lukáše Kováče a zápas tak musely rozhodnout pokutové kopy, v nich byl úspěšnější losinský celek.

 „Teď se potýkáme s velkou marodkou, takže dva body ze hřiště soupeře jsou velký úspěch. Naši mladí hráči souboje se zkušenějšími a staršími protihráči ještě tak dobře nezvládají, takže s konečným výsledkem jsem spokojený, ale herně to nebylo úplně ideální,“ dodal na závěr Jiří Mika, trenér Velkých Losin.

TJ Slovan Černovír – TJ Sokol Lázně Velké Losiny 2:3 (1:1)

Penalty: 2:4
Branky: 14. a 60. Zapletal - 10. Bureš, 76. Kováč. Rozhodčí: Šteier - Kološ, Sedláček. ŽK: Hrstka – Macek, Tejkl. Diváci: 85.

Velké Losiny: Hatala – Macek, J. Gargulák, Tejkl, Pecháček (83. Mičunda) – Žák (65. Kobza), Bureš (46. Kováč), Trunkát (58. Jankovič), Nýdecký – Linet, Žídek. Trenér: Jiří Mika.