Nejdříve totiž po talentovaném hráči sáhl Šumperk, hned poté vyhrál anketu Deníku o nejlepšího fotbalistu okresu Šumperk. A z persony, kterou téměř nikdo neznal, se pomalu stává místní celebrita.

Jste vítězem ankety Deníku o nejlepšího fotbalistu okresu. Co na to říkáte?
Že určitě nejsem nejlepší fotbalista okresu. Vyhrál jsem anketu, ale jenom v Mohelnici bych našel lepší hráče, než jsem já.

Ale v anketě jste získal nejvíce hlasů…
To je jenom o štěstí, vážně si nemyslím, že jsem nejlepším fotbalistou.

Když jste byl mezi nominovanými v anketě, jak jste chtěl uspět?
Říkal jsem si, že by bylo fajn být třetí. Pak jsem ale rychle začal s velikým náskokem anketu vést, což mě překvapilo.

Vy sám jste někomu dával hlas?
Ano, Knápkovi.

Proč jemu?
Je určitě lepší fotbalista než já.

Vaše vítězství v anketě následovalo chvíli poté, co vyšlo najevo, že z Mohelnice odcházíte do Šumperku. Jak se to všechno seběhlo?
Asi dva týdny po sezoně mi zavolal šumperský trenér Otto Jáně, jestli bych neměl zájem hrát v Šumperku. Týden nato jsme si dali schůzku, kde mi už předložili konkrétnější nabídku, ta se mi líbila, a tak sem na ni kývnul. Už před tím se mi sice ozvali z Konic, ale tuhle nabídku jsem kvůli Šumperku odmítnul. Musím ještě říct, že jsem byl hodně překvapený, když se mi ze Šumperku ozvali.

Co očekáváte od šumperského angažmá?
Hlavně těžký boj o místo v kádru. Je tam veliká konkurence na každý post, Šumperk má soustu výborný hráčů.

Takže se může stát, že se do kádru neprosadíte?
Samozřejmě, ale já se jdu do Šumperku o místo v kádru porvat. Já odcházím z Mohelnice hlavně proto, že potřebuji nový impuls, poslední půl rok jsem nehrál dobře, věřím, že mi angažmá v Šumperku pomůže jít nahoru.

Znáte někoho osobně ze současného šumperského kádru?
Lukáše Horáka z mládežnických výběrů a také mladšího Šabo. Jinak osobně nikoho.

Šumperk, to je dnes tým matadorů: Strnad, Hecl, Opravil, Novák… Nemáte z nich obavu?
No, obavu, to snad ani ne. Jsou to fotbalisté, co už něco odehráli, mají spoustu zkušeností, tak spíše doufám, že mi pomohou, poradí. Snad zapadnu, snad mě vezmou do party.

Právě parta prý je pověstná v Mohelnici. Je to pravda?
Určitě. Já byl v dorosteneckém věku v Uničově, ale když jsem pak přišel do Mohelnice, byl jsem nadšený z party. Skvělí kluci, chodí se společně na akce, vážně moc dobrá parta.

Možná proto váš odchod do Šumperku vyvolal v Mohelnici takový rozruch. Hráči to zjistili až z novin.
Ano, já to už psal, jak mě to mrzí a že bych takhle už nikdy neodešel. Já s těmi odchody nemám zkušenosti, měl jsem to říct klukům, byla to chyba, že jsem to neřekl.

Vy jste za Mohelnici hrál loni v krajském přeboru, letos hrajete divizi, ve které je Mohelnice zatím poslední. Je veliký rozdíl mezi župou a divizí?
Je, v rychlosti a důraznosti. Já sám čekal, že to budeme mít v divizi snazší. Měli jsme i dost smůly, ale rozdíl mezi těmito soutěžemi je celkem veliký.

Co s vámi bude, když se v zimě neprosadíte do šumperského kádru?
Oba kluby jsou domluvené na tom, že v tom případě bych se vrátil do Mohelnice.