Devět členů širšího kádru áčka nakonec na mikulovické trávě ukázalo své kvality, výsledek odpovídá dění na hřišti. Na úvodní branku hostů ještě domácí dokázali reagovat, když Stránský se štěstím ve vápně prostřelil skrumáž a míč několikrát tečován proputoval do brány.

Domácí pak více branku Slovácka vážněji neohrozili. „Z našeho týmu byli soupeři konkurenceschopní tak možná tři hráči, ostatní ne, takže jak mohl zápas dopadnout? Hosté měli opravdu převahu řekněme sedm ku třem. Pro řadu našich hráčů je třetí liga výkonnostně na hraně, když pak dorazí soupeř takto posílen hráči z prvoligového áčka, je to pro nás neřešitelný problém," připustil kouč Mikulovic Antonín Mura.

Tým nezvedlo ani velké střídání v pětapadesáté minutě. „Pro mě je to až neregulérní, když ve třetí lize narazíte na takové hráče, na to se nedá připravit," dodává Mura.

Jeho celek čeká i za týden veletěžký soupeř: Mikulovice jedou do Zábřehu.

FK Mikulovice – 1. FC Slovácko B 1:4 (1:2)

Branky: 38. Stránský – 11. Martan, 41. Haša, 46. Prajza, 86. Holek. Rozhodčí: Mikeska – Cieslar, Krasula. ŽK: 29. Švancer, Sedlák – Ondřejka, Holek, Kubáň. Diváci: 180.
Mikulovice: Hlaváček – Švancer, Skopal, Sedlák, Švacha – Švehla (46. Chlebek), Karakasidis (55. Kobylík), Ficek, Krčmařík (55. Sabó) – Stránský (55. Pinkava), Lokša. Trenér: Antonín Mura.
Slovácko B: Heča – Kubáň, Havlík (74. Kolínek), Holek, Ondřejka, Martan (90. Malý), Haša (64. Svízela), Prajza, Šumulikoski, Mezlík, Volešák. Trenér: Jan Palinek.