„Přesto jsem s dosavadními výsledky spokojený tak z osmdesáti procent," prozradil překvapivě po dvou výhrách a jedné remíze jesenický trenér Petr Ševčík.

„Třeba naposledy v Želatovicích jsme mohli vyhrát, ale nedali jsme šance, mohlo být devět bodů, ale na druhou stranu buďme nohama na zemi," dodává s úsměvem lodivod lázeňského celku.

Proti záloze HFK, která v sobotu dorazila se zpožděním, začal Jeseník výborně a v úvodu dostal svého protivníka pod tlak, který nakonec domácí korunovali gólem.

Ve snaze odkopnout míč od brány trefil olomoucký stoper v pádu vlastní ruku a sudí nařídil pokutový kop, který proměnil Bronislav Mlynář.

Druhou trefu přidali lázeňští fotbalisté ze standardky. Centr Karakasidise jeden z hostů přizvedl hlavou, míč se dostal na zadní tyč, kde stál zcela volný Lukáš Woitek – 2:0.

„Kvůli potížím s autobusem jsme k zápasu přijeli pozdě a měli málo času na přípravu, nebyli jsme příliš rozcvičení. Přestože jsem hráče nabádal, ať se tím nenechají rozhodit, nezachytili jsme začátek zápasu. Vinou špatného pohybu před bránou jsme soupeři darovali penaltu za nastřelenou ruku, druhý gól jsme inkasovali lacino ze standardky," litoval trenér holické zálohy Jiří Derco.

Až po půlhodině hry se Olomouc dočkala snížení, když Jan Šuba elegantně obstřelil zeď z přímého volného kopu. Zkraje druhého dějství pak mohli hosté dokonce srovnat krok, jenže hrdina předchozího okamžiku nechal při penaltě pouze vyniknout gólmana Pastuchu.

V 59. minutě potom Jeseník zpečetil vítězství. Po faulu na Marcinova proměnil Bronislav Mlynář i druhou penaltu a upravil výsledek do konečné podoby. O chvíli později navíc přišlo vyloučení na straně hostů, po druhé žluté kartě se poroučel do sprch Šuba.

„Po snížení na 2:1 jsme se dostali do hry, byli lepší na míči, jenže potom přišel rozhodující okamžik, když jsme Šubou neproměnili penaltu, to se sice stává, jenže stejný hráč se následně nechal zbytečně vyloučit a dohrávali jsme v deseti. I v oslabení jsme sice měli nějaké šance, ale žádnou jsme neproměnili," mrzelo Jiřího Derca.

„Jeseník rozhodně má svou kvalitu, hrál dobře po stranách, měl nebezpečné nákopy, ale rozhodně se tady dalo bodovat. Bohužel nakonec rozhodl ten špatný začátek a naše nekázeň. Z porážky neděláme žádné drama, máme mladý tým a pro kluky je každé takové utkání školou, ale je třeba se poučit z chyb," dodal kouč fotbalistů 1.HFK B.

„Přestože soupeř dorazil pozdě, byl podle mě na utkání perfektně nachystaný, herně byli hosté na vysoké úrovni, takový běhavý protivník, zápas byl docela vyrovnaný, hrálo se většinou mezi šestnáctkami, my jsme potom byli na konci zápasu ten šťastnější tým," uzavřel hodnocení sobotního klání jesenický Petr Ševčík.

FK Jeseník – 1.HFK Olomouc B 3:1 (2:1)

Branky: 11. a 59. Mlynář (oba pen.), 15. Woitek – 28. Šuba. ŽK: Novák, Macura, Minka, Mlynář, Bříza – Drmola, Sázel, Šuba, Bradáč. ČK: 60. Šuba (HFK). Rozhodčí: Přikryl – Kašpar, Samek. Diváci: 175.
Jeseník: Pastucha – Novák, Macura, Karakasidis, Vavrač – Marcinov (89. Chromek), Minka (75. Keltner), Mlynář, Nepožitek (79. Hanzlík) – Plhák (73. Bříza), Woitek (90. Vojtek). Trenér: Petr Ševčík.
1.HFK B: Kopřiva – Reichl, Drmola, Sázel, Šuba – Vaida, Bořil, Hrubý, Malínek – Boscato, Vodička. Střídali: Sobek, Lošták, Kudrna, Bradáč, Kvapil. Trenér: Jiří Derco.