Domácí nevstoupili do utkání příliš ideálně, neboť v úvodních minutách měli více ze hry hosté, kteří byli důraznější, pohyblivější, k tomu hned v 8. minutě potrestali chybnou rozehrávku protivníka vedoucím gólem Petra Dragona, ten se trefil hlavou z malého vápna.

„Po tomto momentu se hosté zatáhli do obrany a čekali na rychlé brejky, nám pak nějakou dobu trvalo, než jsme se dokázali dostat zpět do hry, ale zhruba od dvacáté minuty už jsme byli o něco aktivnějším mužstvem," prozradil trenér mohelnické zálohy Roman Berka.

Domácí se začali více tlačit dopředu a vyvrcholením jejich snahy byla vyrovnávací branka ze 41. minuty. Kulíšek na hranici šestnáctky vysunul Macáka, který obešel protihráče a střelou k tyči dal na 1:1.

Záhy měl tutovku na svých kopačkách Ryba, jenže ke smůle Mohelnice nedal a naopak protivník z rychlého brejku šel znovu do trháku a opět díky Dragonovi, jenž dával do prázdné branky, když obešel gólmana.

Od druhé části převzala definitivně iniciativu Mohelnice, přesto si musela dávat pozor na brejky Litovle, svou převahu však nakonec domácí přetavili ve vyrovnání, když z levé strany Knýř prostřelil brankáře hostů.

V samotném závěru byli domácí několikrát blízko gólu po standardních situacích, jenže v 85. minutě Kutal na brankové čáře minul míč a poté ještě Horák prodloužil balon pouze na tyč.

„Mohelnice byla ze standardek hodně nebezpečná," přiznal trenér Litovle Petr Mrázek. „Ale mě těší, že dnes to byl fotbal, který se divákům musel líbit, padly góly, hrálo se nahoru dolů se spoustou šancí, tak to má být. Ne, když to skončí nula nula, zakopávají se balony a úmyslně se zdržuje," doplnil Petr Mrázek.

„Ke konci jsme sice byli aktivnější, ale vzhledem k průběhu hry, kdy jsme dvakrát museli dotahovat, jsem tentokrát s remízou spokojený, ten výsledek je pro oba týmy asi spravedlivý," uzavřel hodnocení nedělního klání mohelnický Roman Berka.

FK Mohelnice B – Tatran Litovel 2:2 (1:2)

Branky: 41. Macák, 69. Knýř – 8. a 43. Dragon.
Mohelnice B: Večeř – Heidenreich, Kulíšek, Krejčí, Strnad – Macák, Marák, Kloss, Bayer, Knýř – Ryba (63. Kutal, 86. Horák). Trenér: Roman Berka.
Litovel: Procházka – Otava, Jaroš, Miklánek, Kvapil – Šrom, Dokoupil, Šilberský (72. Krátký), Kučera – Dragon, Schön (81. Čep). Trenér: Petr Mrázek.