Do konce utkání zbývala minuta, míč se po nahodilé akci dostal do mohelnického vápna a neobsazený Huťka vystřelil k tyči.

Asi nejednomu příznivci domácích v tu chvíli proběhlo hlavou, kolik že tutových šancí mohelničtí fotbalisté zavraždili a jak málo stačilo ke gólu soupeři.

Mohelnický gólman Večeř se kromě skvělého zákroku z počátku první půle musel v bráně nudit, jeho protějšek z Napajedel se nadřel jako pověstný Bulhar.

Jenže: Šrot neproměnil tři veletutovky, třeba v první půli jen těsně minul bránu z malého vápna, po přestávce trefil tyč, pak z voleje jeho střela líznula břevno.

Hned po čtvrt hodince dostal uličku do vápna Hlaváč, sám před gólmanem ale neuspěl.

A podobných šancí bylo více, jedna z největších však byla zárodkem gólu soupeře.

V 89. minutě dostal pas do otevřené obrany hostů Unzeitig, prchnul s míčem, jenže nastřelil jen gólmana. Míč přeletěl hřiště, a jak s ním naložil Huťka, to už je známo.

„Kluci byli po utkání moc smutní, měli jsme zápas pod kontrolou, ale z ojedinělé akce soupeř vyrovnal,“ konstatoval Richard Polák, trenér Mohelnice.

Domácí se už chystali k dalšímu, taktickému střídání, jenže už na něj nezbyl čas, hosté udeřili. „Asi byla chyba, že kluci chtěli stále útočit, možná moc zbrkle. Měli jsme kouskovat hru, zdržovat, ale my se pořád hnali dopředu,“ podotkl Polák.

Mohelnice – Napajedla 1:1 (0:0)

Branky: 51. Vašíček – 89. Huťka.

Mohelnice: Večeř – Koňarik, Rosůlek, Čihulka, Mičker, Macák, Kloss, Šrot, Kuba, Vašíček, Hlaváč (86. Unzeitig).