První dějství sice herně patřilo domácím hráčům, kteří měli šance a drželi více míč na svých kopačkách, gólově se ale jako první dokázala prosadit Jiskra.

Po chybě mohelnické obrany hosté zahrávali rohový kop, po němž se odražený míč dostal na šestnáctku a jeden z rýmařovských borců jej uklidil do šibenice.

„První půle nebyla z naší strany špatná, jenže jsme nedávali góly, měli jsme v držení míč, dobře kombinovali, ale v koncovce se nedařilo," prozradil úvodem Jaroslav Rolinek, trenér Mohelnice.

Vyrovnání pro Mohelnici ve druhém dějství nejprve zařídil střídající dorostenec Martin Srdýnko, když z pravé strany prostřelil gólmana. Později se pak z hranice malého vápna prosadil Lukáš Hapal a zajistil tím svému celku výhru.

„Druhou část jsme se snažili náš výkon ještě vylepšit, soupeře dostali pod tlak a nakonec přišly i ty góly a stihli jsme to otočit, i když konečné skóre není v této fázi zase tak podstatné, je to příprava. Šli jsme do zápasu z plného tréninku, takže z výsledku nedělám nějaké závěry," pokračuje Jaroslav Rolinek.

„Zápas zkrátka splnil svůj účel, prověřil nás kvalitní protivník a dobře jsme si zahráli," dodal závěrem mohelnický lodivod.

Do sobotního zápasu po rekonvalescenci naskočil v domácím dresu Milan Olejník, Mohelnici naopak chyběl Petr Kutal, který se rozhodl pro angažmá v Rakousku.

Nenastoupili ani Martin Bzirský a Jakub Heidenreich, kteří by se však měli po zranění v brzké době vrátit do přípravy. Dlouhodobě zraněný je Milan Dokoupil, kterého v březnu čeká operace.

V dalším přípravném utkání nastoupí Mohelnice v sobotu 11. února od 11 hodin na domácí umělce proti celku FK Hodonín, jenž po podzimu bez jediné porážky vede divizní skupinu D.

FK Mohelnice – SK Jiskra Rýmařov 2:1 (0:1)

Branky Mohelnice: Srdýnko, Hapal.

Mohelnice: Václav (46. Hora) – Fiala, Kuba, Pinkava, Knýř – Fišara, Svoboda – Vokoun, Bača, Olejník – Hapal. Střídali: Marák, Srdýnko, Šmíd. Trenér: Jaroslav Rolinek.