Hosté postrádali zraněného Ondru Kopu a ve druhé části i Romana Kubu.

První šanci sice měli domácí, už v úvodní minutě, zanedlouho ale byli blízko gólu hosté, když z přímého kopu Večeřa orazítkoval tyč. Dvakrát pak vystrašil domácího gólmana Roman Kuba. Velkou šanci nedal chvíli před přestávkou Večeřa, když hlavičkou těsně minul prázdnou bránu.

„Ve 35. minutě přišel jeden z rozhodujících momentů zápasu. Labuda byl ve vápně stažen k zemi, kdy šel sám na gólmana, bohužel rozhodčí tento zákrok neviděl," pronesl trpce trenér Benešova Dušan Christoph.

Utkání nenabídlo přehlídku fotbalové krásy, domácí se prezentovali velice důrazným stylem, dlouhé minuty se na trávníku odehrávali osobní souboje, pohledných akcí a kombinací k vidění příliš nebylo. „Hráči domácích hráli skutečně velmi tvrdě a důrazně. Chvílemi bylo vidět, že nám takováto hra nevyhovuje. Dnes totiž v naší sestavě byli spíše více technicky zaměření hráči. Také musím říct, že jsme si oproti minulým zápasům méně dovolovali v osobních soubojích, což je škoda. Někdy jsme mohli být odvážnější," konstatoval kouč Mohelnice Květoslav Pospíšil na klubovém webu.

Po necelé hodině hry měli domácí velkou šanci jít do vedení. Pro průniku Radka se dostal míč k Adamíkovi, který odcentroval na nepokrytého Labudu. Bohužel domácí kanonýr selhal a zhruba z pětimetrové distance netrefil branku.

Rozhodující moment zápasu přinesla 76. minuta, Václav Knop poslal přihrávku na Knýře, ten jej okamžitě posunul na malé vápno, kde míč dorazil do brány Večeřa. Druhou branku měl na hlavě před koncem utkání Milan Olejník, když poslal míč přesně k tyči, jeden z domácích borců ale na poslední chvíli balon vykopnul z brankové čáry.

„Celkově náš výkon považuji za velmi dobrý, kompaktní a týmový. Náš soupeř měl jenom několik málo šancí a na rozdíl od domácích jsme jednu z našich šancí proměnili, dali gól a na ty se hraje. Také si cením toho, že jsme i tento náročný zápas odehráli bez obdrženého gólu," dodal Květoslav Pospíšil.

Benešovští v závěru sáhli ke hře na tři útočníky, bohužel vyrovnat se jim už nepodařilo. „Odehráli jsme bojovné utkání, ve kterém jsme si nezasloužili prohrát," podotkl Dušan Christoph. „Soupeř na rozdíl od nás svou šanci proměnil. I přes porážku jsem ale s výkonem týmu spokojený, šlo o náš nejlepší zápas podzimu.

FC Dolní Benešov – FK Mohelnice 0:1 (0:0)

Branka: 76. Večeřa. Diváci: 102.
Dolní Benešov: Švrčina – Rozsíval, Moravec, Kozelek, Brunclík - Adamík, Haas, Moc, Býma (83. Klinger) – Radek, Labuda. Trenér Dušan Christoph.
Mohelnice: Večeř – Mráček, Fiala, Pinkava, Olejník – Kotůlek (75. Knýř), Knop, Fišara, Dlugoš – Kuba (51. Hapal), Večeřa (Ryba). Trenér: Květoslav Pospíšil.