„Zejména v první půli jsme byli ve hře dopředu úplně neškodní, nebyli jsme schopní se dostat do jakékoliv šance, nevystřelili jsme na bránu," začal smutně své hodnocení mohelnický kouč Roman Berka.

Zato domácí byli v útoku daleko aktivnější. V 10. minutě se pak zásluhou Kašpárka ujali vedení, ještě do přestávky navíc stačili trefit břevno, tyč a k tomu zahodit penaltu nařízenou za soupeřovu ruku v šestnáctce.

„Skutečnost, že jsme o půlce prohrávali pouze o jeden gól, bylo pro nás docela štěstí," prozradil dále Roman Berka.

„První půli jsme byli určitě lepším mužstvem, kromě toho gólu jsme měli i další šance, soupeř nás naopak neohrozil," řekl k utkání kouč Želatovic Pavel Hošek.

„Jedním z klíčových momentů pro další vývoj zápasu potom byla naše zahozená penalta. Kdybychom dali na 2:0, soupeř by se asi definitivně položil, místo toho jsme se po přestávce docela trápili," přiznal domácí lodivod.

Definitivně tak Želatovice pojistily zisk tří bodů až v 85. minutě po akci z levé strany, kdy se trefil Kovařík. Záhy mohli hosté vývoj zdramatizovat, ale stejně jako v první půli domácí, neproměnili pokutový kop.

„Postupný útok se nám dnes moc nedařil, do koncovky jsme se nedostávali. Rychlý útok u nás vůbec neexistoval, a když se k tomu přidají chyby, tak z toho vychází takový výsledek. Za jednu střelu na branku a neproměněnou penaltu se body nerozdávají," dodal zklamaný trenér mohelnické rezervy Roman Berka.

FC Želatovice – FK Mohelnice B 2:0 (1:0)

Branky: 10. Kašpárek, 85. Kovařík.
Želatovice: Čech – Liška (10. Stokláska), J. Čtvrtníček, Mackovík, Matušík – Talla, Calábek (75. Bouchalík), Němec, Fabián (70. T. Čtvrtníček) – Kovařík (85. Herman), Kašpárek. Trenér: Pavel Hošek.
Mohelnice B: Večeř – Rabenseifer, Krejčí, Mičker (26. Srdýnko), Havlíček – Horák (56. Ryba) – Strnad, Bayer, J. Marák (73. R. Marák), Heidenreich – Kutal. Trenér: Roman Berka.