Ještě před začátkem jara se mohelnické béčko strachovalo o setrvání v soutěži, po jeho skončení figuruje ve středu tabulky krajského přeboru.

Pro tento mladý tým bezesporu obrovský úspěch, který jen dokreslil nadmíru úspěšnou sezonu zdejšího fotbalu poté, co elitní celek postoupil do Moravskoslezské ligy.

„Samozřejmě mě netěší porážka, ale s výkonem ve druhé půli mohu být maximálně spokojený. Bylo vidět, jak kluci moc chtějí zápas otočit a rozloučit se s fanoušky výhrou," prozradil po skončení duelu s Kralicemi trenér mohelnické rezervy Petr Strupek.

Zdroj: KFS Olomouc

Domácí prohrávali, když protivník využil své jediné vážnější akce z první půle a po výstavních trefách Jana Nečase vedl dvoubrankovým rozdílem. Jednou se hosté prosadili ze standardky, podruhé po pěkné narážečce.

Po přestávce se hrálo téměř výhradně na polovině Kralic, kdy si Mohelnice vytvářela tlak, jenže hořela ve finální fázi, soupeř si zkušeně své vedení hlídal.

Kontaktní gól pak přišel pro domácí až příliš pozdě. V 88. minutě se pěkným sólem přes celé hřiště prosadil Martin Bayer. Víc už toho Mohelnice nestihla.

„Přesto jsem po skončení zápasu celému mužstvu poděkoval. Na začátku jara jsme byli na spadnutí, teď se můžeme radovat z umístění v klidném středu tabulky. Navíc jsme se snažili dávat šanci mladým klukům, mnohdy teprve šestnácti či sedmnáctiletým a jsme rád, že nezklamali, což je pro nás samozřejmě obrovský příslib do budoucna," těší Petra Strupka.

„Celý zápas jsme měli ve své režii a zaslouženě jsme vyhráli," míní trenér Kralic Ivo Gottwald.

„Po přestávce sice měli domácí optickou převahu a byli více na míči, ale bylo to dáno tím, že jsme se soustředili hlavně na defenzivu s cílem, pohlídat si výsledek," dodal Ivo Gottwald.

FK Mohelnice B – FC Kralice na Hané 1:2 (0:2)

Branky: 88. Bayer – 10. a 20. Nečas.
Mohelnice B: Kamisch – Mráček, Knýř, Horák (80. Najman), Strnad (46. Havlíček) – Heidenreich, Rabenseifer (46. Bayer), J. Marák, Kolomazník – D. Ryba, P. Ryba (70. R. Marák). Trenér: Petr Strupek.
Kralice: Števula – Dočkal, Novotný, Martinka, Troneček - Valtr, Nečas, Hladčik, Kalenov – Lehký, Dostál. Trenér: Ivo Gottwald.