Lipová chtěla v osmnáctém kole ukončit čekání na body, vždyť posledních sedm utkání prohrála. Proti Kroměříži měla výhodu domácího prostředí o výhru ji ale ve vyrovnaném utkání připravily vlastní chyby a prohrála 0:2. „Je to frustrující, protože porážka přišla po našich individuálních chybách,“ přiznal trenér SK Lipová Oldřich Machala a pokračoval: „První půle byla vyrovnaná a o jejím výsledku rozhodla individuální chyba, kdy malou domů vystihl soupeř a dával gól do prázdné branky. Ve druhém poločase jsme soupeře zatlačili, měli jsme čtyři až pět gólovek. Bohužel ale přišel po další chybě druhý gól.“

Přečtěte si:
Hráči Sulka se probrali ze zimního spánku

Uničov toužil bodovat v Mutěnicích, ale jak se ukázalo, bylo to přání z kategorie snů. Kromě Fialy totiž nemohli nastoupit ani kapitán Poštulka a Novosad, což mělo na úzký kádr Hanáků devastující dopad s následnou porážkou 3:0. „V prvním poločase jsme byli více než rovnocenným soupeřem, pustili jsme domácí v podstatě jen do jedné šance, bohužel ale mají tak zkušený tým, že takovou situaci dokážou využít,“ uvažoval trenér SK Uničov Zdeněk Strouhal a pokračoval: „V okamžiku, kdy prohráváme, tak je to problém, protože hráči upadnou do jakési deprese a nevěří, že utkání mohou otočit. Stejné to bylo i s Mutěnicemi, ve druhém poločase už jsme větší šanci neměli. Navíc jsme přišli o Niessnera, který byl v závěru utkání vyloučen, a můžeme čekat, že dostane trest natvrdo. Nezbývá nám, než věřit, že se všichni marodi do příštího utkání uzdraví,“ přeje si trenér Strouhal.

Juniorka SK Sigma Olomouc poprvé na jaře a podruhé v celé sezoně prohrála. V součtu s domácí remízou se Slováckem B to znamená, že béčko ztratilo luxusní náskok, který mělo. Stále je první, ale před druhým Znojmem už pouze o jeden bod.

Přečtěte si:
Laštůvka: Dát dva góly, to se mi nestává

V Břeclavi chtělo přitom béčko vyhrát a odčinit tak domácí ztrátu za remízu s juniorkou z Uherského Hradiště. Jenže nakonec z toho byla prohra 0:1. „Byl to zápas, ve kterém prakticky ani jeden z týmů neměl vyloženou šanci. Domácí neměli žádnou, my jednu, ale Klesnil bohužel trefil pouze tyčku,“ řekl trenér Sigmy B Jiří Balcárek. Nakonec rozhodla jediná zajímavá situace, kterou si domácí vytvořili. A ani nebyla ze hry. V 70. minutě bomba z přímého kopu sjela po břevnu k zemi a rozhodčí ji uznali jako vedoucí branku. „Byl to gól negól, který nakonec rozhodl. Ani pořádně nevím, jestli míč byl za brankovou čárou, nebo ne. Ale rozhodčí to uznal,“ podotkl Balcárek.

(mj, pet, mld)