Jsou to nečekané kroky: Muru si v Šumperku uměl málokdo představit, nyní byl znenadání odvolán. „Pro mě je to nepříjemná situace, byli jsme domluvení, přinesl jsem do klubu peníze i hráče, ale najednou mi oznámili, že se mnou nepočítají. Musím říct, že v Šumperku dělají fotbal opravdu divně," uvedl Antonín Mura.

Kouč Mikulovic Antonín MuraVedení klubu připouští, že jde o nestandardní krok, nelze však prý jinak. „Pan Mura zde už odvedl práci, moc mu děkujeme, ale když jsme viděli, jakým stylem on staví kádr, museli jsme své předchozí rozhodnutí o jeho angažmá přehodnotit. Pan Mura přivedl do týmu vysoce nadstandardní hráče, pochopitelně s nadstandardními požadavky. My chtěli tři, čtyři změny v týmu, pan Mura si představoval, že budeme vybírat třeba z dvaadvaceti hráčů," uvedl Bořivoj Bartoš, předseda klubu FK SAN-JV Šumperk.

„Chceme pochopitelně postoupit do divize, ale ne za každou cenu, ne nutně hned po této sezoně. Chceme tým postavit na hráčích z našeho regionu a postupně jít nahoru," podotknul Bořivoj Bartoš.

Pozice sportovního manažera zůstane nyní neobsazena, Bohdan Hecl se coby kouč vrací k mládeži, muže povede jako trenér Zdeněk Strouhal, který vedl po mnoho sezon především třetiligový Uničov.

Čtěte také: Potvrzeno: manažerem šumperských fotbalistů Antonín Mura