Hosté dorazili do lázeňského města s vizitkou mužstva, které v jarní části soutěže zatím nezískalo ani bod a svou statistku si pak nevylepšilo ani v Jeseníku, který naopak potvrdil svou solidní bilanci na vlastním hřišti a zároveň tak odčinil porážku z derby proti Šumperku.

Po nepovedeném klání z minulého kola zůstali na jesenické lavičce Plhák, Navrátil, Hanzlík a Keltner, zpět do hry se naopak po jednozápasovém trestu vrátil Mlynář, naskočil i Minka a místo v základu našel také dorostenec Mráz.

Právě zkušený navrátilec Bronislav Mlynář se postaral o úvodní trefu utkání, když ve 25. minutě po faulu na Minku proměnil pokutový kop.

Mohelnice remizovala se zálohou Zlína.
Fotbalisté Mohelnice smutní po remíze s rezervou Zlína

O deset minut později se faulovaný jesenický hráč zapsal do listiny střelců, když rohový kop zatočil přímo za záda brankáře – 2:0.

Po přestávce hosté z Dolního Benešova sice získali územní převahu, vytvořili si tlak a také několik nebezpečných akcí, po jedné z nich navíc orazítkovali břevno, mezi tři tyče ale nakonec zamířit nedokázali.

Naopak v samotném závěru hry zpečetil jesenické vítězství Bříza, když při výpadu do otevřené obrany si položil vybíhajícího gólmana a dal do prázdné brány – 3:0.

„Po minulém utkání v Šumperku musím vystoupení proti Dolnímu Benešovu hodnotit jenom kladně, na zápas jsme se dokázali dobře připravit,“ říká trenér Jeseníku Petr Ševčík.

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 19. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru

„Věděli jsme, že soupeř bude sázet na nakopávané míče a tomu jsme přizpůsobili taktiku, své vysoké hráče jsme posunuli dozadu a protivníkovi jsme toho moc nedovolili,“ uvedl dále kouč jesenických fotbalistů.

„Nám se pak do hry vrátili Minka s Mlynářem, kteří dobře vyplnili střed zálohy, celkově byl náš výkon velmi kvalitní,“ doplnil Petr Ševčík.

FK Jeseník – FC Dolní Benešov 3:0 (2:0)

Branky: 25. Mlynář (pen.), 36. Minka, 90. Bříza. Rozhodčí: Macrineanu – Richtár, Slaminka. ŽK: Minka, Mlynář, Bříza – Radek, Juchelka. Diváci: 240.
Jeseník: Pastucha – Novák (72. Keltner), Karakasidis, Macura, Vavrač – Mráz (63. Kysela), Furik (72. Navrátil), Mlynář, Minka, Woitek – Bříza. Trenér: Petr Ševčík.

Dolní Benešov: Kolenko – Býma (76. Foitzik), Juchelka, Košárek (46. Hartmann), Moravec, Labuda, Haas, Těžký, Malchárek, Radek (46. Rubý), Moc. Trenér: Dušan Christoph.