„Já takový zápas v životě nezažil, tohle bylo neuvěřitelné," konstatoval Roman Sedláček, kouč Mohelnice.

Jeho tým přitom podal v první půli bídný výkon, dvě střídání do poločasu jsou toho důkazem. „Musím se některých hráčů zeptat, zda chtějí nadále hrát za Mohelnici. Jejich přístup je hrozný, přitom tady mají takové podmínky, o kterých se jiným jinde jen zdá," nebral si servítky Sedláček.

Od 15. minuty hráli hosté navíc v deseti bez vyloučeného Pinkavy. Ten musel hasit požár, šel do skluzu, ale zasáhl dle rozhodčího i hráče, takže následovala penalta a červená karta. „Jeho zákrok byl důsledkem špatného výkonu jiných hráčů," dodal Sedláček.

Po přestávce ale přišlo na hřiště jiné mužstvo. „Excelentně zahráli Fišara, Kuba a Bzirský. Kromě gólů jsme ještě dali břevno a tyčku, měli jsme obrovský tlak, hrálo se jen na jednu bránu. Naprosto zasloužená výhra," říká Roman Sedláček.

Mohelnice nyní vede tabulku. „Hráči asi věděli, že v sobotu Vítkovice prohrály, ale o tomhle se v kabině nebavíme, tohle je tabu, řešíme jen náš výkon, nekoukáme se na ostatní, to by nikam nevedlo," dodal kouč Roman Sedláček.

FK Kozlovice – FK Mohelnice 4:5 (2:0)

Branky: 10. a 16. (pen.) Kaďorek, 69. Janoštík, 77. Přikryl – 54., 59. a 63. Hapal, 68. Bzirský, 82. Kuba. ČK: 15. Pinkava (Mohelnice). Diváci: 150.
Mohelnice: Večeř – Surzyn, Kuba, Pinkava, Heidenreich – Bzirský, Kotůlek (30. Krejčí), Fišara, Macák (15. Kopa) – Bánovec (75. Vokoun), Hapal. Trenér: Roman Sedláček.