Ani se zlepšeným výkonem nemohli pak Hanáci pomýšlet na bodový zisk, domácí mančaft si důležitou výhru pohlídal.

„Pro diváky to byl atraktivní zápas se šesti góly a dalšími neproměnými šancemi. Ofenziva měla na obou stranách navrch nad defenzivou. Domácí byli efektivnější a za první poločas si vítězství zasloužili,“ konstatoval kouč Nových Sadů Petr Mrázek.

Úvodní dějství se domácím fandům skutečně muselo líbit. Šancí měl Jeseník víc než dost a po třidvaceti minutách hlavou otevřel bohatý gólový účet Václav Keltner. O deset minut později předvedl gólovou hlavičku také Jakub Řezníček a tým z lázeňského města vedl o dva.

Olomoucký mančaft ještě odpověděl úspěšným zakončením Brhela, ale do pauzy už zase pálil Jeseník. A podruhé to byl Jakub Řezníček, který vrchovatě splatil trenérovi důvěru. Právě Václava Keltnera a dvougólového střelce Řezníčka nasadil kouč Zbýňovec speciálně pro duel s Olomoucí.

Fotbalisté Šumperku. Ilustrační foto.
Šumperk doma znovu neporažen

„Nebyl to nějaký extra trenérský tah. Kluci prostě makali poctivě celý týden na tréninku a řekli si o základní sestavu. Proto jsem je tam dal a vůbec jsem nepřemýšlel, že bych to udělal jinak,“ ocenil své hráče Josef Zbýňovec.

To na Nových Sadech taková spokojenost nepanuje. Jeseník přidal do pauzy ještě gól z penalty, kterou proměnil Mlynář. Pro Olomoučany to byl podruhé v řadě zápas, ve kterém dostali v prvním poločase čtyři branky.

„Udělali jsme chyby, které oni potrestali. Tři góly dali po centrech ze stran, když jsme hráče nepohlídali. Pak přišla ještě zbytečná penalta,“ smutnil trenér Petr Mrázek a dodal: „Jeseník třikrát po sobě prohrál a nedal gól. Nám byl schopný dát čtyři góly, to je pro špatná vizitka naší organizace hry.Do druhé půle už bylo de facto rozhodnuto. Zvýšená snaha Nových Sadů přinesla jen snížení z dílny Davida Škody.

„Už bylo těžké s tím něco dělat, i když jsme se zlepšili a soupeře přehrávali,“ připustil trenér Mrázek.

V Jeseníku si po třech zápasech bez vstřeleného gólu a získaného bodu mohou na chvilku oddechnout. 

„Určitě to byla úleva, od první minuty jsme šli za výhrou. První půli jsme měli jasně v naší režii,“ řekl jesenický kormidelník Zbýňovec a k předzápasovému naladění dodal: „Nějaké věci jsme si vyříkávali a chtěli jsme udělat všechno pro to, abychom tu sérii zlomili. Na tréninku jsme jezdili po prdeli a byla jen otázka času, kdy to přijde. Jsem rád, že to vyšlo teď, protože nás čeká těžká série zápasů,“ uzavřel.

FK Jeseník – FK Nové Sady 4:2 (4:1)

Branky: 23. Keltner, 32. Řezníček, 40. Řezníček, 44. Mlynář z pen. – 35. Brhel, 70. Škoda. Rozhodčí: Lukašík – Bureš, Bebenek. ŽK: Mráz, Plhák, Minka, Řezníček – Režný, Šuba, Novotný, Zbořil, Škoda, Urbančik. Diváci: 268.
Jeseník: Červenka – Keltner, Karakasidis, Macura, Vavrač – Mráz (63. Marcinov), Mlynář, Minka, Řezníček – Kysela (52. Furik), Plhák (72. Žák). Trenér: Josef Zbýňovec.

Nové Sady: Zbořil – Roupec (79. Hodis), Samek, Makowski, Ronza – Režný (46. Kopp), Škoda, Brhel, Dvorský – Šuba (46. Urbančik), Novotný. Trenér: Petr Mrázek.