I tentokrát si však domácí neodpustili poněkud vlažnější začátek, což celek z Jesenicka využil ke vstřelení vedoucího gólu.

V 18. minutě prošel obranou soupeře jako nůž máslem Charalambidis, obešel tři protihráče i gólmana Studeného a poslal míč pohodlně do sítě.

„Do této doby jsme působili dojmem, že nám v zápase o nic nejde, z naší strany to byl takový ospalý výkon, podobně jako minulé kolo v Litovli. Nevím, jestli to bylo určitým podceněním soupeře, ale teprve po inkasované brance jsme začali hrát," prozradil trenér Oskavy Květoslav Pospíšil.

Domácí pak sice dokázali hosty zatlačit na jejich polovinu, jenže dlouho se trápili v zakončení a teprve těsně před půlkou ukončil toto tápání Kuba, který propálil hradbu těl v šestnáctce a vyrovnal na 1:1.

„Po přestávce jsme soupeře dostali pod tlak, měli šance jako na běžícím páse, ale bohužel jsme se potýkali s koncovkou," litoval kouč Pospíšil.

Přesto se nakonec domácí dočkali. V 70. minutě Gazdík z rohu velkého vápna poslal balon přímo do šibenice. Forvard Oskavy tím zaznamenal již svou čtvrtou trefu během čtyř dosavadních kol.

Výsledek následně pojistil střídající Kaler, jenž si po dvou minutách pobytu na hřišti nejlépe naběhl do šestnáctky hostů na centr od Mičundy – 3:1.

„Vyhráli jsme zaslouženě. Každopádně musím ocenit kvality protivníka. Zlaté Hory byly zatím asi nejlepším mužstvem, se kterým jsme v úvodu soutěže potkali. Mají sice spíše menší hráče, ale zato pohybově velice dobře vybavené. O to více si dnešního výsledku cením," doplnil Květoslav Pospíšil.

Zatímco domácí tak mohou být spokojení, Zlaté Hory i po 4. kole na první jarní výhru nadále čekají, když v tabulce momentálně mají pouze jeden bod za remízu s Určicemi.

Jiskra Oskava – FK Zlaté Hory 3:1 (1:1)

Branky: 44. Kuba, 70. Gazdík, 78. Kaler – 18. Charalambidis.
Oskava: Studený – Müller, Erneker, Plachý, Obíral – Kasal, Knop, Kuba, Svačina (76. Kaler) – Mičunda, Gazdík.
Zlaté Hory:Švrčina – Pluhařík, Madejczyk, Karlík, Plhák – Petroš (46. Zálešák), Hoffmann, Bitomský, Dočekal – Brückner (80. Barinec), Charalambidis.