A dvoubodový zisk byl pro Jiskru doslova heroickým výsledkem. Přestože se představila na hřišti do té doby posledního týmu tabulky, musela se spolehnout na značně prořídlou sestavu, když dorazila pouze s jedenácti hráči bez náhradníků.

„Je závěr sezóny a nám se to sešlo, že nás bylo přesně jedenáct, máme marodku, někteří hráči jsou vykartovaní nebo nemohli kvůli škole, museli jsme dokonce sáhnout i do našeho béčka,“ prozradil úvodem kouč Rapotína Roman Maňka.

„Přesto jsme v Kojetíně předvedli dobrý výkon, zasloužili jsme si vyhrát již v normální hrací době, protože jsme si vypracovali daleko více šancí než domácí,“ mrzela ztráta bodu rapotínského trenéra.

Jeho svěřenci pak šli hned třikrát sami na gólmana, jednou trefili břevno, později tyčku, ale míč zkrátka do sítě nedokázali procpat.

„Kojetín asi měl více balón ve svém držení, jenže my jsme hráli dobře takticky, škoda, že to nevyšlo za tři body. Ale těch jedenáct statečných musím pochválit, zápas kluci odmakali a bereme tedy dvoubodové a nesmírně důležité vítězství. I když paradoxně matematicky stále ještě nemáme záchranu definitivně jistou,“ dodal závěrem Roman Maňka.

FK Slavoj Kojetín – Koválovice – TJ Jiskra Rapotín 0:1 (0:0) Penalty 4:5

Rozhodčí: Kouřílek - Štětka, Kopecký. Hráno bez žlutých karet. Diváci: 85.

Rapotín: Max – Vicenec, B. Hudec, Mošonec, Z. Horák – Šlesinger – Valenta, Indra, Š. Hudec, Matocha – Holomek. Trenér: Roman Maňka.