„Oproti předešlému domácímu zápasu se Zábřehem se nám tentokrát rozpadla sestava, když jsem postrádal hned pět hráčů základního kádru," posteskl si úvodem kouč Rapotína Roman Maňka.

Z důvodů zranění, pracovních či školních povinností chyběli domácím Vicenec, Šlesinger, Řezníček, Nemeth a Michal Kocourek. Na střídání pak měl Rapotín k dispozici jediného hráče.

„Šli jsme tedy do zápasu s tím, že se pokusíme předvést co nejlepší výkon a pokud budeme mít i trochu štěstí, můžeme něco uhrát," řekl dále Roman Maňka.

Jenže domácí plány se začaly hroutit hned po čtvrthodině středečního utkání, když hosté proměnili penaltu a ujali se vedení.

Poté měl Rapotín obrovskou možnost srovnat, jeho kapitán Tomáš Indra šel zcela sám na brankáře, ale nedal a naopak Ústí záhy přidalo Maléřem druhou trefu.

Stejný hráč přidal krátce po zahájení druhé půle i svůj druhý zásah v utkání a pojistil si tak pozici nejlepšího ústeckého střelce.

„Ve druhé části jsme sice chtěli s výsledkem ještě něco udělat, ale jakmile dal soupeř třetí gól, už jsme to měli velmi složité. Za tohoto stavu se už potom těžko hraje, navíc s tak kvalitním protivníkem, jako je Ústí," pokračuje Roman Maňka, jehož svěřenci nakonec inkasovali v závěru počtvrté.

„I přes konečné skóre ale nemohu svým hráčům nic vytýkat, byla tam snaha i nasazení. Na hřišti odvedli maximum, soupeř byl prostě lepší a zaslouženě vyhrál," uznal sportovně kouč Rapotína.

„Na domácích bylo vidět, že jim chybí dost hráčů, i když my jsme zase citelně postrádali Šnajdrlu. Celkově jsme ale byli lepší na míči a vytvořili si i více šancí," přidal se s hodnocením kouč vedoucího Ústí Radim Žingor.

„S naším výkonem jsem spokojený a navíc to byl pěkný fotbal v krásném prostředí. Já byl v Rapotíně poprvé a to jejich zázemí, kabiny i trávník, opravdu parádní, klobouk dolů," doplnil Radim Žingor.

TJ Jiskra Rapotín – Sokol Ústí 0:4 (0:2)

Branky: 16. Patrik Sencovici (pen.), 26. a 53. Maléř, 81. Orava. Rozhodčí: Sedláček – Konečný, Hodaň. ŽK: Orava. Diváci: 200.

Rapotín: Šafář – Vamvakaš, B. Hudec, Martin Kocourek, Š. Hudec – Maňka, Valenta – Boško, Indra, Komárek (56. Dušek) – Březina. Trenér: Roman Maňka.

Ústí: Urbášek – Pavel Sencovici, Bezděk (72. Kočnar), Smolka, Černotský, Patrik Sencovici, Pančochář, Orava, Žingor (86. Kádě), Vladik (88. Šerý), Maléř. Trenér: Radim Žingor.