Třetí zápas pod novým koučem Otto Jáně a stále bez porážky, i tak se dá komentovat současný fotbalový Šumperk. V Rýmařově se nevyhrává snadno, tradiční divizní celek se však musel sklonit před chytrostí soupeře.

„Myslím si, že naše chytrost opravdu rozhodla. Domácí hrají silový fotbal, bojují, nakopávají míče, ale my jsme od hrotových hráčů až po obranu zahráli velmi dobře, nepustili jsme domácí k jejich nátlakové hře,“ uvedl trenér Šumperku Otto Jáně.

Jeho tým poslal do vedení po rohu Opravil, pak se trefil Křepelka, který získal za obranou domácích míč a propálil domácího gólmana, kterému míč prošel pod rukama.

Domácí do přestávky snížili, to ale byla jejich poslední gólová příležitost.

„Po přestávce jsme se pochopitelně zaměřili na obranu, domácí se sice snažili útočit, nepustili jsme je ale k žádné větší šanci,“ říká Jáně.

Naopak Šumperk mohl několikrát definitivně rozhodnout, otevřená obrana nestíhala brejky hostů. „Měli jsme několik slibných akcí do otevřené obrany, ale nedotáhli jsme je do konce,“ posteskl si Jáně.

Radost z výhry kalí šumperské výpravě poměrně vážné zranění zad obránce Petra Sitty, který nešťastně upadl a musel být převezen sanitkou do bruntálské nemocnice. Podrobnosti o zranění Petra Sitty zjišťujeme.

Rýmařov – FK SAN-JV Šumperk 1:2 (1:2)

Branky: 38. Breškovec – 20. Opravil, 32. Křepelka.

Šumperk: Kameník - Sitta (60. Klemsa), Král, Opravil, Strnad, Hecl (50. Mráček), Reichl, Novák, Růžička (75. Valenta), Křepelka, Horák.

Tabulka