Tým z Olomouckého kraje předvedl proti soupeřům z jižního regionu Ruska velmi nadějný výkon, jenže produktivnější byl i tentokrát jejich protivník, který se radoval z výhry 2:1. Mužstvo Karla Trnečky je před posledním utkáním ze hry o postup ze základní skupiny.

„Určitě jsme nebyli horší než soupeř. Měli jsme i víc šancí. V prvním poločase jsme dostali zbytečný gól po chybě Režného, který tam nechal jít hráče do sóla,“ litoval situace ze čtrnácté minuty český trenér Trnečka.

Bek Ivan Donskov otevřel skóre a stejně jako proti Španělům museli fotbalisté z Moravy dohánět manko. Neujala se střela Škody, záložník z Olomouce mířil z malého vápna jen do břevna.

Jiří Vít (v bílém) jako masér amatérské reprezentace na finále Regions Cupu v Turecku
Od nároďáku k amatérům. Kluci z kraje si všeho váží, chválí masér Jiří Vít

Skvělý zápas hrál opět Lukáš Woitek a po rohovém kopu si mohl užít gólovou euforii, kterou využil tlak českého celku v závěru prvního poločasu a srovnal skóre.

„Řekli jsme si, že budeme pokračovat v tom výkonu, který jsme předváděli na konci prvního poločasu. Ale zase jsme čtvrt hodiny nehráli dobře,“ podotkl k pokračování zápasu Karel Trnečka.

Jeho výběr srazil smolný moment, kdy Lomovstevova střela mimo zamířila od Koppových zad do vlastní branky a Rusové mohli hájit těsné vedení. A to se jim taktickým zdržováním velice dobře dařilo, ošetřování následovalo takřka po každém souboji.

„Pak už padali a kouskovali hru. Nenechali nás dostat se do kombinace. Ještě jsme to zjednodušili a chtěli jsme aspoň vyrovnat, ale bohužel se to nepodařilo,“ posteskl si Karel Trnečka.

Zdeněk Zlámal
Táta majitelem Sigmy? Od začátku mi říkal, že ne, prozrazuje brankář Zlámal

Míchání sestavou se mu v některých případech vydařilo, jiní hráči zase šanci v základu příliš dobře nevyužili. „Byla tam velká změna, pět nových hráčů. I vzhledem k únavě jsme do toho zasáhli. Bohužel se nám na tréninku zranil Bříza, ten mohl jejich výborné stopery potrápit,“ podotkl. Ve zlepšených klimatických podmínkách šla hra Čechů nahoru, přesto zde byly ještě rezervy.

„Někdo vydržel makat dva celé zápasy a patřil k nejlepším. A někdo nemohl po dvaceti třiceti minutách. To je velký problém, ale s tím už nic neudělám. Po sezoně byla příprava hlavně individuální,“ objasňoval Karel Trnečka.

Trenér Sigmy Václav Jílek
Kouč Jílek o zklamání z Eura, Chorém i nových tvářích v Sigmě

Druhá porážka pro český celek znamená ztrátu nadějí na postup, do finále zamíří jen první celky obou skupin. Teď je cílem získat vítězství alespoň v posledním zápase proti Irům.

„Určitě, i když to bude hodně těžké. Irové remizovali se Španělskem a Rusko porazili, i když Rusové byli z naší skupiny podle mě nejhratelnější. Nebyli lepší než my, ale hraje na góly. Zase jsme bez bodu, ale život jde dál,“ odlehčoval situaci Trnečka. S realizačním týmem bude nyní povzbuzovat skleslé fotbalisty.

„Samozřejmě je to taky moc mrzí. Nemůžu jim vytknout, že by nebojovali, že by se nesnažili,“ uzavřel kouč Olomuckého kraje.

Další duel v Turecku čeká českou amatérskou reprezentaci ve čtvrtek proti Irům.

Ilustrační fotografie.
Vyberte GÓL JARA! Třináct střelců krajského přeboru bojuje o titul

Olomoucký kraj – Jižní Rusko 1:2 (1:1)

45. Woitek – 14. Donskov, 54. Lomovstev.

Olomoucký kraj: Kalina – Kopp (75. Šinogl), Samek, Smrž, Kyselák – Škoda, Schlehr – Režný (32. Banasik), Woitek, Dvorský (46. Ferenc) – Navrátil. Trenér: Karel Trnečka.
Jižní Rusko: Lyashenko – Donskov, Serov, Tishchenko, Sanko N. (74. Bessmertnyy) – Valiulin, Voroskalevski, Kartashov, Mochkarski – Obemibesov (80. Nastavshev), Khodzhumyan (67. Sokolov). Trenér: Oleg Sanko.

Regions' Cup
Skupina B
Další výsledek: Castilla y León – Irsko (Region 2) 0:0

Castilla y León 2 1 1 0 4:1 4
Irsko Reg. 2 2 1 1 0 1:0 4
Rusko 2 1 0 1 2:2 3
Olomouc 2 0 0 2 2:6 0