Přípravné zápasy sice nenabízejí objektivní obrázek o síle mužstva, když ale tým z krajského přeboru přehraje celek Moravskoslezské ligy, tak to potěší. A potěšeny odcházely i dvě stovky diváků, které několikrát zatleskaly pohledným akcím domácích a hlavně dvěma nádherným gólům. Jako by tu ligu hrál Šumperk, a ne Uničov…

Šumperk – Uničov 2:0 (1:0)
Góly: 44. O. Málko, 83. Navrátil. Šumperk: L. Šabo – Hrdlička, M. Šabo, Ferko, Žák, Janíček, O. Málko, Hecl, Klemsa, Navrátil, Horák. Střídali: Křepelka, M. Málko, Reichl, Valenta, Vašíček.

Šumperk sehrál první přípravné utkání po zeštíhlení kádru, na hřišti se představilo několik nových tváří, například Lukáš Horák ze Sigmy Olomouc, Radek Janíček ze Zábřehu či David Vašíček ze Sudkova, v obraně se objevil David Ferko, který se patrně marně snažil prosadit do ligového kádru Zábřehu (o změnách v šumperském kádru přineseme rozsáhlý materiál v zítřejším vydání Deníku). Uničov po celý zápas bojoval s důsledností šumperských hráčů a především s nesmlouvavou obranou. Z jeho týmu odešlo po sezoně sedm hráčů a bylo znát, že se nový tým teprve tvoří.

Uničovské řady dobře dirigoval Večeřa z Jihlavy, jenže ligový celek především po přestávce za Šumperkem zaostával ve všech herních činnostech.
„Nepřeceňuji výhru nad týmem, o kterém nevím, v jaké tréninkové fázi je. Ovšem je pravda, že Uničov předvedl velkou neschopnost zakončovat své šance, kterých měl k tomu málo,“ uvedl trenér Šumperku Ivan Čech.

Šumperk pozorně bránil a vyrážel do protiútoků, což je styl, který mu sedí. Malátní hosté prohrávali osobní i sprinterské souboje, a kdyby několikrát domácí školácky nechybovali v obraně, asi by se vůbec nedostali na dostřel šumperské brány. Domácí vedli po bleskovém úniku Radka Janíčka, jehož čítankový centr nečítankově napálil Ondra Málko tak, že míč doslova uhnul před gólmanem.

Poslední dvacetiminutovku měl Šumperk jasnou územní převahu, několikrát zamotal hlavu soupeři devatenáctiletý Horák, ovšem nejkrásnější okamžik přišel v samotném závěru. Martin Málko utancoval dva obránce, odcentroval do malého vápna a Navrátil, nejlepší střelec uplynulého ročníku krajského přeboru, v pohodě hlavou zavěsil.

„S výkonem jsem spokojený, ale nejvíce mě potěšilo, že jsme dokázali dát dva góly z poměrně mála šancí,“ radoval se Ivan Čech.