Po sobotních bojích v základní skupině se domácí celek pod vedením trenéra Petra Strnada probojoval pro nedělní klání do stříbrné skupiny, kterou ovládl a v konečném součtu bral již zmíněnou devátou pozici.

„Kluci byli v sobotu svázaní, protože chtěli postoupit do zlaté skupiny, což se nepovedlo, ale vůbec to nevadilo, protože turnaj hraje 24 nejlepších mužstev,“ věděl šumperský trenér Petr Strnad, že je úspěch už jen dostat se na tento finálový turnaj.

Fotbalisté Velkých Losin. Ilustrační foto
Velké Losiny překazily jízdu Šternberka

V sobotu z pěti zápasů remizoval domácí celek čtyřikrát 0:0.

„To se jim nestává. My jsme tým, který dává vždycky a všude nejvíce branek. Byla fantastická atmosféra. Přišlo hodně lidí a rodiče hlasitě povzbuzovali, takže je hráči nechtěli zklamat. V neděli to z nich opadlo, předváděli skvělé výkony a po zásluze získali deváté místo, což je nejlepší výsledek, který jsme na tomto turnaji uhráli,“ viděl Strnad samá pozitiva.

Jeho svěřenci navíc v jedenácti duelech poznali hořkost porážky pouze jednou.

Jen o příčku za Šumperkem skončila olomoucká Sigma. Prvenství si ze severu Moravy odvezli mladíci Slavie Praha, kteří za sebou nechali svého tradičního městského rivala Spartu, bronz pak získali fotbalisté Opavy.

Během závěrečného slavnostního ceremoniálu předali ceny fotbalovým talentům mimo jiné i bývalí reprezentanti Marek Heinz a Tomáš Ujfaluši.

Výsledky FK Šumperk U12 v základní skupině D:

FK Šumperk – FK Mladá Boleslav 1:2

FK Šumperk – FK Dukla Praha 0:0

FK Šumperk – FC Hradec Králové 0:0

FK Šumperk – FC Vysočina Jihlava 0:0

FK Šumperk – FC Sparta Brno 0:0

Výsledky FK Šumperk U 12 ve stříbrné skupině:

FK Šumperk – SK Sigma Olomouc 0:0

FK Šumperk – FC Slovácko 2:0

FK Šumperk – Football Talent Academy 1:1

FK Šumperk – FK Ústí nad Labem 2:1

FK Šumperk – RMSK Nový Bydžov 2:2

FK Šumperk – Sparta Kolín 0:0