„Oproti předchozímu utkání v Lanškrouně, kdy se nám vůbec nic nedařilo, to byl tentokrát úplně jiný zápas. Hned od začátku jsme nastoupili s chutí do hry a povedl se nám začátek," prozradil úvodem zábřežský kouč Jaroslav Appl po úspěchu nad Moravskou Třebovou.

Zhruba po patnácti minutách vedlo Sulko již tříbrankovým rozdílem a dalo tak základ jasnému výsledku. Hosté zdramatizovali vývoj jen jednou, když z penalty snížili na 3:1, pak už ale dominovali pouze domácí.

Ještě do přestávky přidal Zábřeh další dvě trefy a ve druhé půli připomínalo dění na hřišti hru kočky s myší.

„Měli jsme tam nespočet šancí, které jsme nedali, asi pětkrát jsme šli sami na brankáře, bylo to několik přečíslení, ale mnohdy to kluci pod dojmem jasného vedení zbytečně překombinovali, na koncovce musíme ještě zapracovat," uvedl dále Jaroslav Appl.

„Přesto musím mužstvo pochválit. Minule to nevyšlo, tentokrát jsme ale utkání poctivě odmakali, spadla z nás únava a výsledek se dostavil," ocenil přístup hráčů zábřežský kouč.

Další duel přípravy sehraje Sulko v sobotu 27. února, když od 13 hodin přivítá na svém hřišti divizní Rýmařov.

„Tohle pro nás bude opravdu kvalitní konfrontace, na kterou se všichni těšíme. Na podzim dokázal Rýmařov v poháru porazit Baník, takže kluci jsou už teď nažhavení proti tomuto soupeři uspět," doplnil na závěr Jaroslav Appl.

SK Sulko Zábřeh – SKP Slovan Moravská Třebová 7:1 (5:1)

Branky Zábřehu: Puchr 2, Kapl 2, Valenta 2, Okleštěk.

Zábřeh: Hajtmar – Lukas, Lepka, Němec, Neumann – Šafář, Okleštěk, Král, Valenta – Puchr, Kapl. Střídali: Kulíšek, Žanda, Ohrablo, Žváček.