„Chtěli jsme své hráče na utkání, ve kterém již o nic nešlo,  především dobře připravit, abychom poslední duel ročníku odehráli se ctí, což se nám i přes porážku myslím podařilo. Zápas byl vyrovnaný, ve druhé půli jsme měli dokonce navrch, ale soupeř byl šťastnější v koncovce," prozradil asistent trenéra Zábřehu Jaroslav Rolinek.

Přesto nástup do zápasu vyšel domácím, když po pěkné kombinaci vstřelili úvodní gól, Zábřeh však stačil rychle odpovědět.

V hlavní roli záložník Jan PšikalDvě šťastné dorážky
a penalta. Na první pohled jednoduchý hattrick. Rosický záložník si ho ale za svou aktivitu zasloužil. Spolu s Petrem Malatou nejvíc motali hlavu zábřežským obráncům. A právě díky gestu kapitána Slovanu, když se tradiční exekutor vzdal pokutového kopu, Pšikal v závěru završil třígólové představení

Po na krátko rozehraném rohu srovnal skóre hlavou Lukášek, jenže s vedením šly do kabin Rosice, když využily chyby soupeře a po nedorozumění zábřežského gólmana s vlastními stopery daly druhou trefu.

„Ve druhé části jsme se snažili, abychom opět srovnali, měli jsme i několik dobrých šancí, jenže se nám je nepodařilo proměnit," litoval Rolinek.

Naopak v samotném závěru domácí definitivně pojistili výsledek z penalty po faulu na Malatu, kdy Pšikal završil své parádní odpoledne hattrickem.

„Dnes už opravdu bylo těžké hledat motivaci, ale ceníme si toho, že naši hráči bojovali a předvedli i v oslabené sestavě zodpovědný výkon," řekl na závěr Jaroslav Rolinek.

K dosavadním absencím se totiž navíc přidal i vykartovaný Šichor a v Rosicích tak opět museli hosté nasadit do hry i dorostence, v závěru se na hřiště navíc dostal i náhradní brankář Zábřehu Toman.

Ani získané tři body už nic nezměnily na skutečnosti, že Rosice si opět po dvou letech zahrají divizi D. „I když už jsme o nic nehráli, chtěli jsme na závěr doma zvítězit. Rozdíl ve skóre mohl být ještě vyšší, ale dost šancí jsme neproměnili. Těší mě, že jsme navázali na povedený výkon z minulého týdne proti béčku Baníku," připomněl kouč Petr Čejka vítězství 4:0.

I když jeho celek v posledních dvou kolech posbíral plný počet bodů, na lepší než poslední příčku moravskoslezské ligy to celku z Brněnska nestačilo. „Pád nás všechny mrzí. Ale na to, jaký máme rozpočet, jsme v soutěži sehráli důstojnou roli," doplnil trenér, podle kterého chce s týmem v příští sezoně bojovat špici divizní tabulky.

I když podobně smutné pocity zažívala po posledním souboji se Zábřehem celá kabina i pouze 110 rosických diváků, aspoň jednomu hráči zůstanou na sobotní duel i příjemné vzpomínky. Záložník Jan Pšikal zaznamenal hattrick. Teprve druhý za posledních deset let. „Aspoň takto jsem mohl poděkovat fanouškům, kteří přišli. Normálně jich bývá víc, ale ani se tomu číslu kvůli našim výkonům nedivím," uznal fotbalista.

FC Slovan Rosice – SK Sulko Zábřeh 3:1 (2:1)

Branky: 4., 31. a 90. Pšikal – 7. Lukášek. Rozhodčí: Fojt – Vostrejž, Julínek. Diváci: 110.
Rosice: Lengál – Švarc, Havlásek, Odehnal, Šilinger – Lukáš (84. Oprchal), Lang, Mičko (65. M. Touška), Pšikal – Malata, Šenk (45. Chlup). Trenér: Petr Čejka.
Zábřeh:
Šustr – Pospíšil, Lukášek, Hajčík, Heidenreich – Swiech – Nýdecký (46. Kapl), Zeher (65. Rajnoha), Michalčák, Nečas – Vlachovič (88. Toman). Trenér: Jiří Balcárek.