Hned v úvodu se musel ukázat zábřežský gólman Martin Šustr, který zlikvidoval velikou šanci domácího Holíka. Ten utekl obráncům a šel sám na gólmana. Ten zlikvidoval i tvrdou rámu Motala v pětadvacáté minutě, když domácí hráč vypálil z téměř třiceti metrů.

Vedení hostů přišlo nedlouho před přestávkou. Swiech zatáhl míč, odcentroval a Martin Bačík střelou k tyči překonal domácího gólmana.

„V prvním poločase jsme byli jednoznačně lepším mužstvem. Po šanci Holíka nastřelil Motal tyčku a Višněvského hlavičku gólman vyrazil. Měli jsme tři vyložené, ale gól jsme nedali. Hosté využili brejk po naší chybě. Vedení je uklidnilo. Zábřeh se ještě víc zatáhl a spoléhal na brejky," řekl trenér domácích Jan Somberg.

Po přestávce přidal druhou branku Zábřehu hlavou Čep. Branka střídajícího Hradila v 64. minutě vrátila Zlín B do zápasu. Víc toho však fotbalisté Zlína už nedokázali. Vítězství hostů potvrdil sedm minut před koncem svým druhým gólem Bačík. Domácí prodloužili sérii zápasů bez vítězství na šest v řadě.

„Hosté byli silní v osobních soubojích, což nám dělalo problémy. Po chybě gólmana jsme prohrávali o dvě branky. Podařilo se nám snížit a v závěru jsme už hráli na riziko. Hosté z brejku chvíli před koncem rozhodli. Byli jsme lepší, ale na body jsme nedosáhli. Měli jsme po první půli mít náskok tří branek a byl by klid," dodal Somberg.

„Do utkání jsme nevstoupili dobře, nechali jsme domácí hrát, ale povedl se nám jeden brejk, ze kterého jsme skórovali. Domácí drželi míč, běhali, my byli lepší v osobních soubojích a ve standardkách," uvedl kouč Zábřehu Jiří Balcárek.

„Daří se nám proměňovat šance, vypadá to, že se jen bráníme a máme štěstí, ale je to náš záměr, nechat hrát soupeře poměrně blízko naší šestnáctky a pak chodíme do brejků, ze kterých jsou šance, nebo standardky. Časem začneme hrát i pohlednější fotbal, tomu věřím," dodal Jiří Balcárek.

FC Fastav Zlín B – SK Sulko Zábřeh

Branky: 64. Hradil – 40. a 83. Bačík, 58. Čep. Rozhodčí: Vojkovský – Duda, Drozdy. ŽK: Ješko (Zábřeh). Diváci: 80.
Zlín B: Adamuška – Talaš (61. Hradil), Zavadil, Hájek, Jasenský – Višněvsky, Motal, Holík (76. Dvorník), Matějov (63. Elšík) – Červenka, Hlobil. Trenér: Jan Somberg.
Zábřeh: Šustr – Čtvrtníček, Čep, Ješko, Swiech - Rajnoha, Pospíšil, Kovář, Binar - Lukáš, Bačík. Trenér: Jiří Balcárek.

tabulka.