„Pro nás má tohle vítězství cenu zlata. Kdybychom prohráli, týmy před námi by nám odskočily a to by bylo zlé,“ konstatoval Jiří Jurásek, kouč zábřežského Sulka.

Jurásek nedávno vystřídal na trenérském postu Miroslava Kubíčka, tým vedl ve druhém utkání, ve středu doma prožil prohru 1:3 s Hlučínem, kdy Zábřeh nezvládal bránit standardní situace.

„I v Brně jsme je nebránili ideálně, týmu dělají standardky problémy. Ale jinak hráči plnili taktické pokyny a to rozhodlo,“ vysvětlil Jurásek.

Zábřeh měl po většinu času převahu, dotíral na soupeře a po závaru se dostal do vedení. „Hráči měli za úkol nenechat soupeři prostor a čas, Brno mělo v kádru spoustu mladých kluků, jim taková hra nevyhovuje. Presink se nám dařil, jsem s výkonem týmu tentokrát spokojený,“ přiznal Jurásek.

Domácí si gól vstřelili sami, zábřežský celek tak stále čeká na kanonýra, tím spíš, že do Brna neodjel Pinkava. „Už po utkání s Hlučínem mi nebylo dobře, v sobotu ránu jsem nebyl schopen hrát. Bolí mě v krku, mám horečku,“informoval Deník Lubomír Pinkava.

Zábřeh tak v sedmi zápasech nastřílel jen pět branek. „V koncovce se trápíme, to je pravda. Sice je chyba, že šance neproměňujeme, ale je dobře, že se do nich alespoň dostáváme,“ dodal Jurásek.

1. FC Brno B – Sulko Zábřeh 0:1 (0:0)

Branka: 51. vlastní (Paděra). Rozhodčí: Proske – Viščor, Šalata. ŽK: Špunda (Zábřeh). Diváci: 90.
Zábřeh: Janků – Martinka (85. Řehák), Cetkovský, Skopal, Laštůvka, Svozil, Pobucký, Špunda, Suchánek, Valášek (56. Klemsa), Kašpar (88. Mlynář)